Papa Francisc, întâlnire cu Viorica Dăncilă. Ce cadou i-a făcut premierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Francisc a ajuns vineri dimineaţă în România, în cadrul unei vizite de trei zile. Suveranul Pontif a avut întâlniri la Cotroceni atât cu preşedintele Klaus Iohannis cât şi cu premierul Viorica Dăncilă, care i-a făcut cadou un ceas făcut de un român.

După ceremonia de la Otopeni la care Papa Francisc a ajuns într-un Logan modest, Suveranul Pontif a mers alături de preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni. Acolo, preşedintele i-a oferit cadou Papei Francisc o minge şi un tricou cu autograful lui Gheorghe Hagi, fiind cunoscut faptul că Papa este microbist.

Mai apoi, Santitatea Sa s-a întâlnit şi cu premierul Viorica Dăncilă, care i-a dăruit un ceas realizat special pentru această ocazie de către Augustin Matei.

 Potrivit Digi24, pe cadranul ceasului este reprezentat Sf. Francisc de Assisi, inspirat dintr-o frescă realizată de marele pictor Giotto. Pe cadran sunt incluse şi trei elemente de natura emoţională:
 
O rocă din Argentina (rodocosit), pentru că Papa Francisc este de origine argentinian, o rocă vulcanică din Etna şi o fărâmă de pământ românesc.

VIDEO Guvernul României / Youtube

Pe spatele ceasului, pe rotorul mecanismului, este o bucată de malachit - o rocă albastră despre care se spune că a fost folosită la realizarea albastrului de Voroneţ. Cureaua ceasului este din piele de viţel lucrată manual, de culoare maro-închis. Scopul a fost ca culoarea se apropie de veşmântul purtat de călugării franciscani.

Premierul Viorica Dăncilă i-a oferit Suveranului Pontif şi Albumul Biserica Romano-Catolica din Romania: istorie, spiritualitate şi patrimoniu.

Vezi şi: VIDEO Papa Francisc, în România: Suveranul Pontif, întâlniri cu Iohannis şi Dăncilă. Românii au coborât din maşini pe DN1 ca să-l aplaude

Ce cadouri a primit Papa Francisc de la preşedintele Iohannis

Papa Francisc, mesaj pentru românii din străinătate: Aduc un omagiu sacrificiului fiilor şi fiicelor României care îşi ajută familiile rămase în ţară

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite