Caz de sclavie în Giurgiu. Șase persoane cu afecțiuni fizice și psihice au fost exploatate și ținute în condiții mizere

0
Publicat:

DIICOT a desfășurat percheziții într-un dosar de trafic de persoane. Potrivit anchetatorilor, șase persoane cu afecțiuni fizice și psihice grave au fost reținut și supuse unor tratamente inumane într-o locuință din județul Giurgiu. Suspecții au fost reținuți și duși la audieri. 

„La data de 06.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, pe raza județului Giurgiu, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată”, a informat DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, „în fapt, s-a reținut că începând cu anul 2021 și până la data de 06.02.2024 doi suspecți, membrii ai aceleași familii, au recrutat și adăpostit într-o anexă improvizată a locuinței lor, 6 persoane vătămate pe care le-au exploatat prin supunerea la muncă fizică și ținerea în stare de sclavie profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra sau de a-și exprima voința cauzată de afecțiunile fizice și psihice grave de care sufereau precum și de lipsa mijloacelor de subzistență”.

„Din materialul probator administrat a rezultat că suspecții au reținut documentele persoanelor vătămate pentru a le împiedica să plece și le-au obligat să presteze diferite activități în gospodărie fără a fi remunerate și fără a li se asigura hrana zilnică necesară , un adăpost corespunzător și condiții minime de igienă”, a mai aătat sursa citată.

Potrivit sursei citate, „în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința suspecților, două dintre persoanele vătămate au fost găsite adăpostite în condiții precare de igienă și având probleme evidente de sănătate, de natură fizică și psihică”.

De asemenea, „au fost descoperite și ridicate înscrisuri de interes pentru cauză (inclusiv acte de identitate ale altor persoane vătămate), precum și alte mijloace de probă”.

Suspecții au fost duși la audieri. 

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite