„Călugărul-amant” și episcopul Oradiei, implicați într-un accident rutier în Capitală

0
Publicat:

Fostul călugăr Cristi Călin, cunoscut drept „Călugărul amant”, denunțător al deputatului Aurel Bălășoiu în scandalul sexual, și episcopul Oradiei, Sofronie Drincec, au fost implicați, vineri, într-un accident rutier la intersecția străzilor Polonă cu Mihai Eminescu din București, arată gandul.info.

„Călugărul-amant” Cristi Călin și episcopul de Oradea, implicați într-un accident FOTO Shutterstock
„Călugărul-amant” Cristi Călin și episcopul de Oradea, implicați într-un accident FOTO Shutterstock

Mașina în care se afla episcopul Oradiei s-a tamponat cu autoturismul condus de Cristi Călin.

„În jurul orei 14.00, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier, în care au fost implicate 2 autoturisme, la intersecția străzilor Polonă cu Mihai Eminescu”, a transmis Brigada Rutieră într-un comunicat oficial. La fața locului s-au deplasat polițiști în vederea efectuării primelor verificări, precum și un echipaj medical și se efectuează cercetări pentru a stabili cauzele și condițiil în care a avut loc accidentul. Fostul călugăr Cristi Călin este denunțătorul deputatului de Argeș exclus din PSD, Aurel Bălășoiu, în scandalul sexual. „Călugărul-amant” a acuzat totodată mai mulți ierarhi din Biserica Ortodoxă că au întreținut relații sexuale cu bărbați, fără să poată aduce însă vreo probă.

Reamintim că, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunțat recent, prin intermediul avocaților, că a sesizat instanța de judecată cu privire la calomniile și defăimările aduse de Cristi Călin, cunoscut drept „călugărul-amant“.

„ÎPS Teodosie a sesizat instanța de judecată cu privire la calomniile și defăimările aduse de către “călugărul Călin” atât ÎPS, dar și Arhiepiscopiei Tomisului. Acțiunea vizează și obligarea “călugărului” la plata de despăgubiri care, dacă vor fi admise și recuperate, vor fi donate bisericii”, spune avocatul Adrian Cuculis.

Cererea de chemare în judecată a fost înregistrată la Tribunalul Bacău, locul unde are domiciliul Cristi Călin.

ÎPS Teodosie solicită instanței să se angajeze răspunderea civilă delictuală a pârâtului deoarece acesta a adus atingere, în spațiul public, imaginii, reputației și demnității sale.

De asemenea, ierarhul solicită instanței să-l oblige pe Cristi Călin să elimine mai multe postări de pe contul său de Facebook, să-l oblige la plata sumei de 100.000 de euro ca daune morale, să-l oblige să-și ceară scuze în public și să publice sentința într-un ziar național.

Avocatul arhiepiscopului arată că pârâtul l-a acuzat pe ÎPS Teodosie că ar fi participat la orgii sexuale alături de alți bărbați și minori, acuzații nedovedite. „Pârâtul nu a adus niciun fel de probă, deși a susținut cu tărie, în cadrul unei emisiuni TV, că există peste 1.000 de fotografii aflate în locuri diferite”, spune avocatul în cererea de chemare în judecată.

Cine este „călugărul-amant”

Cristi Călin (31 de ani) este absolvent al Seminarului Teologic din Iași, student exmatriculat de la facultatea de Teologie din Alba Iulia, absolvent al Academiei de Teologie Ortodoxă din Republica Moldova.

Tânărul a intrat în conflict cu BOR în anul 2013 când l-a acuzat de avansuri sexuale pe starețul de la mănăstirea Calapodești (Bacău). „În urma celor relatate către conducerea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, eu am fost cel sancționat, deși nu aveam nicio vină”, spune acesta.

Din acel moment, Cristi Călin susține că și-a propus să facă lumină în rândul „homosexualilor din BOR”, pentru ca aceștia să fie eliminați.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite