Budăi, despre azilele groazei: Voi solicita o informare de la DGASPC cu privire la verificările pe care le-au făcut lunar

0
Publicat:

Ministrul Muncii susține că va solicita o informare de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție Copilului Ilfov privind verificările făcute lunar la cele trei centre de îngrijit bătrâni. Budăi a precizat că a pus la dispoziția procurorilor toate probele în dosar.

Marius Budăi, ministrul Muncii FOTO: Inquam Photos
Marius Budăi, ministrul Muncii FOTO: Inquam Photos

„DGASPC Ilfov era în contract cu aceste centre de îngrijire şi asistentă, iar lunar ordonanţau la plată şi verificau tot ceea ce înseamnă respectarea condiiţiilor minine. Cred că e obligatoriu ca CJ Ilgov să ceară control la DGASPC Ilfov, iar aceştia să demareze controale”,  a declarat Marius Budăi, potrivit News.ro.

Ministrul a precizat că a observat o discrepanță între dosarele de acreditare și ce s-a prezentat în spațiul public.

„Ceea ce m-a contrariat foarte mult e ceea ce am găsit la nivelul dosarelor de acreditare, o discrepanţă majoră cu ceea ce se prezintă public. Trebuie să fim foarte atenţi la fotografiile pe care vi le arăt care sunt într-o discrepanţă majoră cu ce au prezentat procurorii DIICOT. Veţi vedea că sunt nişte condiţii de lux, în totală discrepanţă cu ceea ce practic public s-a prezentat până acum. Eu sper şi cred, şi pozele continuă sunt foarte multe fotografii de la dosarul de licenţiere şi cu paturi, cu condiţiile de locuit. Lipsesc de aici din unele dosare, lipsesc fotografiile cu oameni, însă discrepanţa fiind uriaşă trebuie să vedem cum a fost posibil aşa ceva. Toate aceste probe, începând cu februarie 2023 au fost puse la dispoziţia DIICOT şi sper ca aceste organe să facă lumină cât mai rapid”, a precizat Marius Budăi.

Totodată, ministrul a precizat că a luat act de solicitarea premierului de demitere a conducerilor Agenţiei Naţionale de Protecţie şi Inspecţiei Sociale.

Chestionat despre momentul în care a aflat de situația din centrele de îngrijire bătrâni, Budăi a precizat că „exact de când am prezentat în presă”.

„Dacă vorbim de acel calendar, avem un calendar în care din februarie colaborăm cu cei care realizează anchetele şi am pus la dispoziţia dumnealor toate aceste dosare şi multe altele pe care dumneavoastră le vedeţi aici”, a declarat ministrul, potrivit sursei citate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite