Bilanțul MAI: 58 de victime în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis că în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, au fost înregistrate 58 de victime, scrie Agerpres.

Explozie la o stație GPL din Crevedia FOTO Inquam/Octav Ganea
Explozie la o stație GPL din Crevedia FOTO Inquam/Octav Ganea

Primele opt victime au fost făcute de prima explozie, dintre acestea o persoană a decedat în urma unui infarct, fără să aibă arsuri, iar celelalte şapte persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 4 cu arsuri transportate la Spitalul "Bagdasar-Arseni"), precizează reprezentanţii MAI, duminică, într-un comunicat de presă.

Celelalte 50 de victime au fost cauzate de a doua explozie, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgovişte și 47 persoane la unităţi sanitare din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme.

Dintre toate victimele, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 poliţişti şi 2 jandarmi). În jurul orei 2,00, se aflau internate în diverse secţii ale unităţilor sanitare 54 de persoane, 10 dintre acestea fiind intubate.

După activarea Planului Roșu de Intervenție, prin care se suplimentează echipajele operative, inclusiv cele medicale, la locul tragediei au fost mobilizate următoarele forțe de intervenție:  

  •  ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanţe SMURD , 2 puncte medicale avansate.
  • ISU BIF: 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboţi, 1 autospecială de stingere cu pulbere şi azot, 1 autoscară, 2 puncte medicale avansate, 7 ambulanţe SMURD, 4 ambulanţe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN, 1 punct de comandă mobil, 1 descarcerare.
  • ISU PH: 3 autospeciale de stingere.

La fața locului au mai fost prezente un elicopter SMURD, nouă echipaje SAJ Dâmbovița, 29 de polițiști și 30 de jandarmi.

"Totodată, pentru protecţia cetăţenilor, a fost stabilit un perimetru de siguranţă pe o distanţă de aproximativ 800 de metri faţă de locul intervenţiei şi au fost evacuaţi preventiv aproximativ 3.000 de locuitori. De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT", arată MAI.

La Ministerul Afacerilor Interne, în prezența prim-ministrului Marcel Ciolacu și a ministrului Afacerilor de Interne, Cătălin Predoiu, a fost generată o celulă de criză, care a reunite și reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

"Pe lângă aspectele operaţionale destinate gestionării optime a acestei situaţiei complexe, au fost operaţionalizate şi două linii TELVERDE, unde aparţinătorii victimelor exploziei din judeţul Dâmboviţa au putut afla informaţii despre starea celor afectaţi de acest nefericit eveniment. Urmare acestui eveniment, a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgenţă a transferului pacienţilor puternic afectaţi, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arşi. Astfel, primii pacienţi vor fi transferaţi cu o aeronavă aflată în dotarea MAPN la o unitate sanitară din Bruxelles, urmând ca pe parcursul zilei să se realizeze şi altele, în vederea efectuării intervenţiilor medicale de specialitate", au specificat reprezentanţii MAI. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite