Autorităţile sanitare veterinare au dat amenzi de peste 440.000 de lei în unităţi de alimentaţie publică de pe Litoral

0
Publicat:

Inspectorii Autorităţii Sanitare Veterinare au aplicat amenzi de peste 440.000 de lei în unităţile de alimentaţie publică şi vânzare cu amănuntul de la Litoral, în perioada 26 - 29 iunie, informează, vineri, ANSVSA.

image

Totodată, a fost emisă o Ordonanţă de Suspendare a Activităţii pentru un restaurant din Costineşti, iar unei braserii din Mamaia Sud i-a fost interzisă activitatea.

Au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare în cantitate totală de 218 kilograme (carne de vită, carne de pui, peşte şi produse din peşte, îngheţată).

Echipele de inspectori ale Comandamentului Sezon Estival 2023, în cadrul activităţii de control, verifică unităţile de alimentaţie publică şi vânzare cu amănuntul, şi, în paralel, consiliază agenţii economici asupra respectării legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, pentru asigurarea unui climat de siguranţă alimentară.

În acţiunile lor, inspectorii sunt sprijiniţi logistic şi de autolaboratorul DSVSA Constanţa pentru prelevare de probe ori de câte ori situaţia o impune sau există suspiciuni în ceea ce priveşte respectarea condiţiilor de igienă.

"O acţiune fulger a avut loc în seara zilei de ieri, 29 iunie, într-un mare centru comercial din oraşul Constanţa, având în vedere numărul mare de turişti care servesc masa în unităţi alimentare de acest tip. De la debutul activităţii Comandamentului Sezon Estival, au fost verificaţi 151 de operatori din domeniul alimentaţiei publice şi vânzare cu amănuntul a produselor alimentare, dintre care 66 au beneficiat şi de consiliere de specialitate", se arată în comunicatul ANSVSA.

Au fost identificate neconformităţi de tipul: lipsa documentelor de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, depăşirea termenului de valabilitate, depozitarea necorespunzătoare, igiena necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare şi de preparare a hranei.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call - Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite