Jaful de la Poșta Română. Ce a făcut autorul cu cei 280.000 de lei: „M-am distrat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul care a furat un sac de bani dintr-o maşină de transport valori a Poştei Române și care a fost prins vineri a subliniat că făcut acest lucru pentru a se distra.

Tânărul care a plecat cu sute de mii de lei FOTO Arhivă
Tânărul care a plecat cu sute de mii de lei FOTO Arhivă

Autorul le-a spus polițiștilor ca se săturase de viața grea pe care o avea și a cheltuit banii pe haine, pe mese la restaurant și pe închirierea unui apartament în Ploiești, conform Digi 24.

El a fost dus la audieri la Poliția din Chitila și întrebat de jurnaliști de ce a furat banii, a răspuns: „Pentru că nu aveam”. Întrebat, de asemenea, ce a făcut cu banii, a spus: „M-am distrat”. Tânărul nu părea supărat în momentul în care a avut schimburile de replici cu reporterii care așteptau aducerea acestuia.

În urma probatorului administrat, polițiștii din Chitila au dispus reținerea pentru 24 de ore față de bărbatul de 20 de ani, iar în cursul zilei de astăzi, acesta fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți, cu propunere de luare a măsurii arestări preventive.

În cauză a fost schimbată încadrarea juridică a faptei, din infracțiunea de furt, în infracțiunea de delapidare, urmărirea penală fiind efectuată de polițiștii din Chitila, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Angajatul Poștei Române care a fugit marți, 1 noiembrie, cu un sac cu aproape 280 de mii de lei, a fost prins vineri de polițiști, în Ploiești. În urma unui complex de măsuri investigativ- operative, polițiștii orașului Chitila împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov l-au depistat în localitatea Ploiești pe bărbatul, în vârstă de 20 de ani, bănuit de comiterea faptei de furt din data de 1 noiembrie a.c., din autoturismul Poștei Române, a unui sac, ce conținea suma de 278000 lei, informează Poliția într-un comunicat.

Cum a avut loc furtul

Furtul a avut loc marți, 1 noiembrie, în jurul prânzului, în timp ce angajații poștei se deplasau către oficiul poştal din Chiajna. Tânărul de 30 de ani l-a rugat pe șofer să oprească în dreptul unui magazin, pentru a-și cumpăra apă. Acesta a luat sacul cu bani fără ca șoferul să își dea seama şi s-a făcut nevăzut.

Banii furați reprezentau pensiile unor vârstnici din localitatea Chiajna.

Se angajase la Poșta Română cu doar o săptămână înainte

Suspectul se angajase de numai o săptămână la Poșta Română, pe postul de mânuitor de valori. Poșta Română a deschis o anchetă, internă. „Părerea noastră că este o acțiune premeditată. El practic asta face, e mânuitor de valori, are acces la toate valorile care sunt în mașină, şoferul e doar şofer și oferă suport pe zona de transport“, a spus Claudia Bibire, purtător de cuvânt al Poștei Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite