Armata Română va achiziționa 300 de tancuri moderne. Vehiculul ales pentru a ne apăra în cazul unei agresiuni armate

0
Publicat:

România a anunțat că achiziționează 54 de tancuri Abrams, dar își propune să suplimenteze masiv această tranzacție până la o cotă la care vor fi suficiente astfel de mașini de luptă pentru a răspunde eficient în cazul unei agresiuni armate.

Surse militare spun că Ministerul Apărării va opta tot pentru tancuri Abrams FOTO Getty Images
Surse militare spun că Ministerul Apărării va opta tot pentru tancuri Abrams FOTO Getty Images

Generalul Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente a Ministerului Apărării Naționale, a declarat conform defenseromania.ro că, în timp, comanda pentru tancuri va fi suplimentată, cel mai probabil. „Dorim să achiziționăm tancuri noi, în jur de 300 de tancuri principale de luptă, dar perioada de achiziție va trebui stabilită de către beneficiar“, a precizat generalul Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente.

Surse militare spun că Ministerul Apărării va opta tot pentru tancuri Abrams. „Vom avea astfel stocuri mai mici de piese de schimb, iar mentenanța se va face mai ușor. Apoi, primele tancuri comandate, cele 54, vor veni și cu simulatoare, iar pe acestea se vor putea antrena toți tanchiștii. Dacă s-ar achiziționa și un alt model de tanc, ar fi obligatoriu de comandat și noi simulatoare. Ca să nu mai spunem că echipajele ar putea trece imediat de la un tanc la altul, fără pregătire suplimentară“, au declarat sursele citate, care au mai precizat că, în principiu, România are nevoie de cel puțin 250 de tancuri moderne.

Cu un propulsor Honeywell AGT1500 multi-fuel turbine engine de 1.500 de cai-putere, Abrams are o viteză maximă de 68 km/h (40 km/h offroad). Având un rezervor cu capacitate de 1.900 de litri, dar și un consum pe măsură, Abrams are o autonomie de 425 de kilometri. Armamentul principal este constituit dintr-un tun M256A1 de calibru 120 milimetri cu 42 de proiectile. Ca armament secundar, Abrams dispune de o mitralieră 12,7 milimetri și două mitraliere calibru 7,62 milimetri, din care una montată coaxial cu tunul principal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite