Aproape 300 de persoane, trimise în judecată pentru trafic de persoane şi migranţi

0
0
Aproape 300 de persoane au fost trimise în judecată în primele cinci luni ale acestui an
Aproape 300 de persoane au fost trimise în judecată în primele cinci luni ale acestui an

Aproape 300 de persoane au fost trimise în judecată în primele cinci luni ale acestui an, ele fiind suspectate de trafic de persoane şi migranţi. De asemenea, au fost destructurate 31 de grupări infracţionale formate din aproape 200 de persoane.

În primele cinci luni ale acestui an, la nivel naţional, poliţiştii au desfăşurat 97 de acţiuni care au vizat destructurarea grupărilor organizate infracţionale, specializate în trafic de persoane şi de migranţi, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română. 

Astfel, au fost trimise în judecată 276 de persoane suspectate de 652 de infracţiuni de trafic de persoane de minori, infracţiuni conexe, precum şi trafic de migranţi.

Dintre cele 276 de persoane cercetate, 187 au fost reţinute sau arestate.

Tot în această perioadă, poliţiştii au destructurat 31 de grupări infracţionale, formate din 187 de membri.

Totodată, au fost instituite sechestre asigurătorii şi s-au indisponibilizat 90.812 de lei, 59.730 de euro, 2.050 de dolari, jumătate de kilogram de aur, 2,36 kilograme de argint, 16 imobile, 29 de autoturisme, 3 arme de foc, precum şi alte bunuri, în valoare totală de 19.000 de lei.

„Prevenirea şi combaterea traficului de persoane şi de migranţi reprezintă priorităţi pentru organismele europene, regionale şi internaţionale de aplicare a legii, obiectivul luptei împotriva acestui gen de criminalitate fiind salvarea victimelor şi tragerea la răspundere  a infractorilor”, conform documentului citat.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite