Angajaţi ai TVR s-au adunat în curtea televiziunii în semn de protest faţă de neplata salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Problemele salariale i-au scos în stradă pe angajaţii TVR
Problemele salariale i-au scos în stradă pe angajaţii TVR

Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din SRTv, spune, într-o scrisoare deschisă, că amânarea plăţii salariilor angajaţilor instituţiei a fost doar "o răzbunare" a lui Stelian Tănase, preşedintele-director general (PDG) al TVR.

Cel puţin 300 de angajaţi ai Televiziunii Române s-au adunat în cursul zilei de marţi în curtea TVR, acolo unde au protestat faţă de neplata salariilor. Drepturile salariale trebuiau să fie plătite către angajaţi în cursul zilei de luni.

SPUSTV susţine, într-o scrisoare deschisă adresată lui Stelian Tănase, că este pentru prima oară în istoria Televiziunii Române când salariile cuvenite angajaţilor Societăţii Române de Televiziune (SRTv) nu au fost plătite conform legilor în vigoare şi CCM.

"Deşi este un fapt fără precedent, vă mărturisim că ne aşteptăm la astfel de represalii, după ce demersurile făcute de SPUSTV au dus la respingerea de către CA a iniţiativei dumneavoastră de a ne reduce salariile cu 20 de procente. Atitudinea dumneavoastră din ultima şedinţă de CA ne-a făcut să fim pregătiţi pentru astfel de răzbunări lipsite de orice logică. Bănuim că nu a fost absolut nicio problemă legată de existenţa în conturile TVR a banilor necesari plăţii avansului din data de 30 iunie şi cu siguranţă decizia dumneavoastră de a nu semna hârtiile necesare este doar o formă de a încerca să ne dovediţi că aveţi puterea de a ne face viaţa grea", spune SPUSTV.

„Televiziunea Română nu este un SRL din colţul blocului!“

Sindicatul afirmă că Stelian Tănase se comportă ca şi când instituţia i-ar aparţine.

"Televiziunea Română nu este un SRL din colţul blocului! Televiziunea Română nu este proprietatea niciunui PDG, mai bun sau mai slab, mai bine sau mai rău intenţionat! Televiziunea Română va supravieţui mandatului dumneavoastră, aşa cum a făcut-o şi altor mandate de PDG, catastrofale din punct de vedere managerial pentru instituţie", spune SPUSTV.

Principalul sindicat al TVR mai spune că "deciziile neinspirate, atitudinea publică şi declaraţiile total nepotrivite la adresa salariaţilor Televiziunii Române" l-au transformat pe Stelian Tănase "într-un PDG privit cu ostilitate de toată lumea".

"Această ultimă decizie de a amâna deliberat plata salariului a fost doar o răzbunare", mai spune SPUSTV, care îl informează pe Stelian Tănase că "Televiziunea Română este acum un butoi cu pulbere", căruia ultimele decizii şi iniţiative ale acestuia "i-au aprins fitilul".

Sindicatul SPUSTV mai afirmă că va acţiona în continuare conform legilor în vigoare. "Vă reamintim, totuşi, că, în momentul în care butoiul de pulbere explodează, oamenii care lucrează în TVR şi care de ani de zile plătesc notele de plată lăsate de conducerile de incompetenţi trimise aici de politicienii corupţi ai acestei ţări, s-ar putea să uite aceste prevederi!", îi mai transmit SPUSTV lui Stelian Tănase.

Conform mai multor surse din TVR, Stelian Tănase ar fi declarat că motivul întârzierii salariilor ar fi acela că Televiziunea Română ar fi făcut o plată către European Broadcasting Union (EBU). Însă, potrivit aceloraşi surse, banii pentru salarii ar fi fost în conturile instituţiei încă de la sfârşitul săptămânii trecute. De asemenea, sursele citate spun că prioritatea, potrivit Codului Muncii, este plata salariilor, înainte de plata altor obligaţii ale instituţiei.

Pe de altă parte, conform altor surse, în momentul difuzării acestei ştiri, salariile pentru o parte din angajaţii TVR ar fi fost virate, urmând ca altă parte din salariaţi să îşi primească salariile în cursul zilei de miercuri.

Contactat, marţi, Stelian Tănase a declarat că este în şedinţa Comitetului Director şi nu poate răspunde la întrebări în acel moment.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri