FOTO Proteste masive în Japonia faţă de planul de reforme aplicate armatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Japonezii protestează faţă de relaxarea limitărilor armatei nipone. FOTO Twitter
Japonezii protestează faţă de relaxarea limitărilor armatei nipone. FOTO Twitter

Reşedinţa premierului nipon Shinzo Abe este înconjurată de 40.000 de manifestanţi care protestează împotriva iniţiativei guvernului de a aplica reforme militare. Protestatarii se opun intenţiei autorităţilor de a modifica constituţia aşa încât să permită armatei să lupte în conflicte din afara ţării, măsură considerată o schimbare istorică în politica pacifistă niponă de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Duminică, un bărbat s-a autoincendiat într-o intersecţie aglomerată din Tokyo, gestul japonezului fiind considerat un protest dur faţă de planul premierului Abe de a renunţa la unele dintre limitările armatei. Cabinetul condus de Abe este aşteptat să adopte marţi noile schimbări aplicate Constituţiei.

Bărbatul, care are aproximativ 60-70 de ani, s-a stropit cu benzină şi s-a incendiat, în apropierea Gării Shinjuku.

Protestatarul a fost stins de martori care au intervenit cu extinctoare. Bărbatul a fost transportat la spital cu arsuri grave. Înainte de a se incendia, bărbatul a ţinut un discurs de o oră în care a denunţat vehement planurile premierului Shinzo Abe de a amenda Constituţia în sensul extinderii misiunilor militare.

Incidentele de acest fel sunt destul de rare în Japonia. Protestatarii au promis că vor continua protestul şi a doua zi.

 

 

 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite