Anchetă internă la Poliţia Capitalei după ce trei poliţişti l-au eliberat „din greşeală” pe interlopul Adrian Botez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Botez (stânga) a fost condamnat pe 1 iulie 2014 la 10 ani de închisoare
Adrian Botez (stânga) a fost condamnat pe 1 iulie 2014 la 10 ani de închisoare

Poliţia Capitalei a declanşat o anchetă internă după ce trei poliţişti de la Arestul Capitalei l-au eliberat din arestul preventiv pe interlopul Adrian Botez, condamnat în urmă cu două zile la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Potrivit unui comunicat emis de Poliţia Capitalei, s-a dispus efectuarea unor verificări interne pentru a se stabili împrejurările în care s-a dispus punerea în libertate a unui bărbat aflat în stare de arest preventiv. În plus, a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Concret, în noaptea de 1 iulie, poliţiştii bucureşteni au primit de la Curtea Supremă decizia prin care Adrian Botez a fost condamnat la închisoare, iar aceştia au transmis-o către Arestul Capitalei, însă cei de acolo ar fi făcut o confuzie şi în loc să îl transfere la penitenciar, ei l-au eliberat.

Pe numele interlopului a fost emis un mandat european de arestare pentru că acesta ar fi putut să părăsească ţara.

Pe 1 iulie, Adrian Botez a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru că ar fi încercat să-l ucidă pe un alt interlop, Dumitru „Puiu” Mironescu, în 2008. Alte şapte persoane au fost condamnate la închisoare în acest caz.

În dosarul cunoscut ca „Bariera" au fost trimişi în judecată, în aprilie 2012, Adrian Marin Botez, Cătălin Bogdan Rusu, Constantin Manea, Vlăduţ Romeo Zîmbrean Sbranca, Vasile Stoleru, Valentin Dorin Păvălucă, Constantin Cătălin Crăciun şi Claudiu Laurenţiu Păvălucă, acuzaţi că l-au atacat pe Mironescu, în Bacău, cu bâte şi răngi.

Pe 15 februarie 2013, Tribunalul Bacău l-a condamnat pe Botez la zece ani de închisoare, aceeaşi pedeapsă fiind dispusă în cazul lui Claudiu Laurenţiu Păvălucă. Ceilalţi şase inculpaţi au primit pedepse de opt ani de închisoare cu executare.

Totodată, cei opt inculpaţi au fost obligaţi să îi plătească lui Dumitru Mironescu, în solidar, 100.000 de lei drept daune morale şi cheltuielile de spitalizare.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bacău, care, pe 13 septembrie 2013, a majorat pedeapsa lui Adrian Marin Botez la 12 ani de închisoare. În cazul altor cinci inculpaţi, pedeapsa a fost majorată tot cu doi ani, pentru un altul, cu un an, iar pentru cel de-al optulea a fost micşorată cu un an.

Claudiu Laurenţiu Păvalucă, Cătălin Bogdan Rusu, Constantin Manea, Vlăduţ Romeo Zîmbrean Sbranca, Vasile Stoleru, Valentin Dorin Păvălucă şi Constantin Cătălin Crăciun sunt, în prezent, încarceraţi, la termenul din 8 aprilie instanţa supremă menţinând măsura arestării preventive în cazul acestora.

Adrian Marin Botez era dat în urmărire naţională din mai 2011. Acesta a fost prins în apropierea instanţei supreme, în luna mai, chiar în ziua când se judeca dosarul său de tentativă de omor.

Dumitru „Puiu" Mironescu este cel care, potrivit anchetatorilor, a comandat asasinarea fraţilor Mararu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite