„Contesa Digitală”, condamnată la 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare. Ana Morodan va face și 60 de zile de muncă în folosul comunității

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vloggeriţa Ana Morodan, cunoscută drept „Contesa digitală", a fost condamnată la 1 an, 3 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare şi efectuarea a 60 de zile muncă în folosul comunităţii. Decizia nu este definitivă.

Morodan a fost prinsă sub influența alcoolului la volan FOTO Inquam Photos
Morodan a fost prinsă sub influența alcoolului la volan FOTO Inquam Photos

Judecătoria Sectorului 1 a decis condamnarea la 1 an, 3 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare şi efectuarea a 60 de zile muncă în folosul comunităţii, Morodan primind 10 luni pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice; 6 luni pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi 10 luni pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Vloggerița, cunoscută și drept „Contesa digitală”, a produs un accident auto în luna martie, având permisul de conducere suspendat şi fiind sub influenţa alcoolului şi drogurilor.

Ana Morodan mai este acuzată şi de săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. A recunoscut după eliberare că a făcut o greşeală conducând maşina cu permisul suspendat, însă a negat că ar fi consumat droguri şi a susţinut că a luat un medicament, în baza unei reţete prescrise de medic.

Cum a fost depistată de polițiști

Polițiștii au făcut semn regulamentar de oprire unui autovehicul la volanul căruia se afla Ana Morodan, însă aceasta nu s-a conformat.

Vloggeriţa  și-a continuat deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu două autovehicule, în urma accidentului rezultând pagube materiale.

„După stabilirea identităţii conducătoarei auto, poliţiştii i-au solicitat să fie testată atât pentru stabilirea prezenţei alcoolului în aerul expirat, cât şi pentru stabilirea preliminară a prezenţei în organism a substanţelor psihoactive cu aparatura din dotarea Brigăzii Rutiere, însă a refuzat", transmitea la acea vreme Brigada Rutieră.

Ana Morodan a fost condusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, însă a refuzat recoltarea.

Oamenii legii i-au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Alcool și substanţe psihoactive, identificate în urma testării

După acest moment, în aceeaşi zi, Ana Morodan a fost oprită din nou în trafic de poliţişti, care au constatat că vloggerița circula cu permisul de conducere reţinut ca urmare a primei abateri.

A fost testată cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, s-a relevat prezenţa în organism de substanţe psihoactive.

„Contesa digitală", a fost reţinută pentru 24 de ore, însă a fost eliberată după o zi şi pusă sub control judiciar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite