2.500 de oameni au mărşăluit prin Capitală şi au protestat în faţa Palatului Parlamentului. Mitinguri şi în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa o mie de persoane s-au strâns duminică seara în Piaţa Victoriei şi au pornit în marş spre Palatul Parlamentului.  Numărul lor a crescut pe drumul către Casa Poporului, în faţa Parlamentului adunându-se circa 2.500 de oameni. Proteste similare au fost anunţate pe Facebook, pentru duminică, şi în Braşov, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Arad, sub sloganul „Stop joc. În democraţie, hoţii stau la puşcărie“. Protestul s-a încheiat puţin după ora 22.

LIVE VIDEO via Privesc.eu

UPDATE 22:10 Manifestanţii care s-au strâns în Piaţa Constituţiei după un marş pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Piaţa Unirii au început să plece, în faţa Palatului Parlamentului fiind la această oră, aproximativ 100 de persoane.

UPDATE Protestul de la Cluj-Napoca, la care au participat aproximativ 300 de oameni s-a încheiat cu intonarea imnului naţional, după ce manifestanţii s-au întors din marşul prin oraş.

UPDATE 21:05 Manifestanţii au ajuns în Piaţa Constituţiei şi scandează „Uniţi salvăm toată România“, „Hoţii!“, „Ruşine să vă fie!", „Cuib de hoţi şi de mafioţi", „300", „Nu vrem să fim o naţie de hoţi“. Numărul lor a ajuns la circa 2.500. Oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile.

UPDATE 20:55 Manifestanţii care au pornit din Piaţa Victoriei spre clădirea Parlamentului au trecut de Piaţa Unirii şi se îndreaptă spre Casa Poporului, pe Bulevardul Unirii. Numărul lor a depăşit 2.000 de oameni.

UPDATE Aproximativ 300 de clujeni participă, duminică, la un nou miting antiguvernamental, mulţimea pornind în marş pe străzile din centrul oraşului, după ce s-a adunat în Piaţa Unirii începând cu ora 18.00.

La Sibiu, aproximativ 150 de persoane au protestat, cerând demisia Guvernului Grindeanu.

Protestatarii s-au strâns în Piaţa Mare din oraş şi au mărşăluit pe bulevardul pietonal, pe un traseu de aproximativ 500 de metri. Ei au purtat pancarte cu mesaje împotriva PSD, a premierului a şi lui Liviu Dragnea.

Oamenii spun că este necesar să fie vigilenţi, astfel încât politicienii să înţeleagă că nu poate guverna fără să ţină seama de voinţa poporului, angajamentele internaţionale şi promisiunile făcute. Acţiunea s-a încheiat după ora 20.00.

Aproximativ 25 de persoane au protestat şi în Piaţa Unirii din Iaşi, în condiţii de ploaie şi vânt puternic.

Aproximativ 25 de persoane au protestat, duminică seară, şi la Constanţa, scandând lozinci anti-PSD şi arătându-şi susţinerea faţă de DNA.

Oamenii s-au strâns începând cu ora 19.00 pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa.

Ei au strigat ”Hoţii, hoţii!”, “DNA, să vină să vă ia!”, “PSD, ciuma roşie!”, “Demisia!”. Unii dintre protestatari au adus steaguri, fluiere şi vuvuzele.

La Galaţi, duminică a fost organizat un protest prin lectură. Aproximativ 15 persoane s-au adunat în faţa sediului Prefecturii din Galaţi unde au citit cărţi.

Protestatarii, având în piept insigne pe care scria ”#rezist”, au spus că în acest fel au vrut să arate că este vorba despre un protest paşnic, iar educaţia este importantă.

”Transmitem un mesaj foarte simplu guvernaţilor noştri: că noi citim şi împreună putem rezolva toate problemele, inclusiv de ordin juridic”, a spus o femeie aflată la protest.

UPDATE 80 de persoane au ieşit din nou în stradă la Braşov şi au cerut demisia Guvernului

UPDATE Mitingul de la Timişoara a fost stricat de ploaie. Aproximativ 50 de persoane au ieşit totuşi în Piaţa Sf.Gheorghe

UPDATE 20:20 Numărul manifestanţilor a ajuns la circa 2.000. Coloana de protestatari a ajuns la Universitate.

UPDATE 19:55 Grupul de manifestanţi a ajuns la Piaţa Romană şi continua să meargă spre Universitate. Pe drum li se alătură şi alţi oameni.

UPDATE 19:45: Aproximativ 1.000 de persoane, care s-au strâns în Piaţa Victorie,i au plecat în marş spre Palatul Parlamentului, scandând "Demisia", "DNA să vină să vă ia".

Manifestanţii au plecat flancaţi de jandarmi, pe Bulevardul Lascăr Catargiu şi scandează: "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", “România cere: Fără graţiere”, “România, trezeşte-te”, “Zi de zi, aici vom fi”, “Uniţi, salvăm toată România”, “Demisia”, “ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”, “Justiţie, nu corupţie”, "La închisoare, nu la guvernare", "Parlament penal, marş la tribunal", "PSD, ciuma roşie".

Manifestanţii au pancarte pe care scrie "Comunismul n-a murit, este Dragnea travestit", "Vedea-ţi-aş hamsterul în cocotier", "DNA, noi suntem arma ta", "Obosiţi, dar tot aici".

UPDATE 19.15 Aproximativ 500 de persoane sunt prezente, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei.

UPDATE 18.30 Aproximativ 100 de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei pânâ în acest moment. Mulţi dintre cei prezenţi au steaguri tricolore, ale UE şi SUA. Ei suflă în vuvuzele şi scandează: "Hoţii". Unii dintre cei prezenţi au pancarte pe care scrie: "Obosiţi, dar tot aici", "DNA, noi suntem arma ta".

Organizatorii au scris pe paginile evenimentelor motivele pentru care vor avea loc din nou proteste în weekend, notând că OUG 13 revine pe „filieră parlamentară“.

„Corupţii trebuie să stea la puşcărie, iar dacă nu au condiţii, condiţiile trebuie făcute pentru toţi oamenii care stau în puşcărie“, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor, în contextul afirmaţiilor senatorului PSD Şerban Nicolae potrivit cărora cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igienă precară.

De asemenea, organizatorii sunt de părere că „România va intra în faliment“ din cauza deciziei ministrului Muncii Lia Olguţa Vasilescu de a dubla salariile mai mici de 4.000 de lei ale bugetarilor, dar şi din cauza adoptării OUG 9/2017, care dă dreptul instituţiilor de a cheltui bani chiar dacă au depăşit bugetul. Această ordonanţă a trecut, luni, de Senat.

Respingerea în Senat a OUG 79 privind depolitizarea managementului din spitale care se discută, în prezent, în Camera Deputaţilor şi posibila anulare a OUG 51/2016 privind contravenţiile silvice sunt şi ele motive pentru care manifestanţii vor ieşi în stradă.

Mai mult, ei cer în continuare demisia Guvernului, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Protestul din Capitală este programat să înceapă la ora 18.00 şi, potrivit postărilor de pe Facebook, manifestanţii se vor întâlni în Piaţa Victoriei, urmând, apoi, să plece în marş spre Palatul Parlamentului.

În faţa Prefecturii din Braşov, oamenii vor să scrie „#rezist“ din lumini roşii, galbene şi albastre. Proteste asemenănătoare sunt anunţate şi în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Arad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite