Universităţile vor decide pe cont propriu cum se vor desfăşura cursurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Unsplash.com
Foto Unsplash.com

Universităţile vor decide pe cont propriu cum se vor desfăşura cursurile de la 1 octombrie, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat că, dacă va fi nevoie, ordinul de ministru va fi actualizat, însă până atunci vor avea loc consultări.

Ministrul Educaţiei a fost întrebat dacă vor exista reglementări speciale din cauza pandemiei pentru începerea noului an universitar. El a spus că modul de funcţionare este decis de fiecare universitate în parte.

„Despre reglementarea mediului universitar nu avem absolut nicio noutate în raport cu prevederile ordinului de ministru care a stabilit modul de funcţionare al universităţilor. Se lasă la latitudinea fiecărei universităţi, în funcţie de infrastructură, de condiţii specifice şi mă refer, aici, în mod deosebit, la condiţiile de cazare, pentru că în universităţi, în campusurile de cazare, cazarea este un factor limitativ. Cei care vor putea fi cazaţi vor trebui să respecte regulile sanitare care sunt cel mai greu de monitorizat în căminele studenţeşti. Fiecare universitate va aprecia situaţia şi va decide”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul a mai spus că, dacă va fi nevoie, ordinul de ministru va putea fi actualizat.

„Vom vedea dacă până la începerea anului universitar care va fi după începerea anului şcolar, universităţile vor avea nevoie de precizări suplimentare. Luăm în calcul şi consultarea tuturor universităţilor. Am primit deja o serie de propuneri, dar fiind timp, fac apel la bunăvoinţa doamnei ministru, dacă se vor impune doar pentru universităţi condiţii specifice, care să faciliteze procesul didactic în rândul studenţilor, noi avem disponibilitatea să actualizăm ordinul de ministru, dacă se simte nevoia unor prevederi suplimentare pentru mediul universitar”, a mai spus Cîmpeanu la conferinţa de presă.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite