SECS –Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală lansează prima aplicaţie mobilă de educaţie pentru sănătate sexuală în limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Myra
Foto: Myra

A fost lansată prima aplicaţie mobilă de educaţie pentru sănătate sexuală în limba română numită Myra, de către Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală - SECS.  Aplicaţia oferă utilizatorilor informaţii despre relaţii, contracepţie, sexualitate, sarcină, fertilitate şi infecţii cu transmitere sexuală. Aplicaţia „all in one” poate fi utilă tuturor utilizatorilor de peste 15 ani, atât pentru tineri, cât şi pentru persoanele adulte.

Aplicaţia oferă utilizatorilor informaţii despre relaţii, contracepţie, sexualitate, sarcină, fertilitate şi infecţii cu transmitere sexuală. Myra este o aplicaţie „all in one”, utilă tuturor utilizatorilor de peste 15 ani, atât pentru tineri, cât şi pentru persoanele adulte, şi poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil, din App Store, Google Play şi AppGalery

Myra este un ghid virtual util tinerilor pentru o dezvoltare sănătoasă

Cu ajutorul aplicaţiei, tinerii pot lua decizii bine informate, pot adopta comportamente sănătoase şi îşi pot menţine sănătatea sexuală. Myra vine în sprijinul tinerilor cu o gamă completă de teme şi instrumente de educaţie sexuală, fiind concepută pentru a combate concepţiile greşite, informaţiile incorecte sau alte probleme legate de sănătatea sexuală. Aplicaţia include rubrici dedicate, precum „Despre relaţiile mele şi starea de bine”, „(Cred că) sunt însărcinată”, „Corpul, igiena şi sexul” etc., un calendar al fertilităţii, precum şi o secţiune cu contacte utile. 

     

„Educaţia şi informarea corectă îi ajută pe tineri să se dezvolte sănătos şi să ia decizii corecte, bazate pe studii şi statistici reale, realizate de oameni competenţi din domeniu. Lansăm aplicaţia Myra pentru că educaţia pentru sănătate sexuală este esenţială într-o societate informată şi sănătoasă”, a declarat Carmen Suraianu, directoarea executivă a SECS, care a coordonat întreg efortul de mai bine de un an de zile, ce a făcut ca aplicaţia Myra să devină disponibilă şi publicului din România. 

Absenţa educaţiei sexuale cauzează o serie de probleme de sănătate sexuală, inclusiv boli cu transmitere sexuală sau sarcini nedorite. În contextul actual, majoritatea elevilor din România nu au acces la educaţie sexuală în şcoli şi licee, numărul cabinetelor de planificare familială este în scădere, iar accesul la mijloace de contracepţie gratuite este limitat. Perpetuarea acestei situaţii creează drame individuale şi statistici alarmante. Aproape un sfert dintre mamele minore din Uniunea Europeană sunt din România, rata avorturilor din ţara noastră este una dintre cele mai mari din Europa, iar mortalitatea maternă este dublă în comparaţie cu media Uniunii Europene. 

Aplicaţia Myra este dezvoltată de Federaţia Internaţională de Planificare Familială în parteneriat cu SECS România, BFPA Bulgaria şi SRH Serbia, printr-un grant finanţat de MSD prin Programul MSD pentru Mame. Varianta în limba română a aplicaţiei Myra a fost realizată de SECS, cea mai longevivă organizaţie din România care promovează dreptul la sănătate sexuală şi reproductivă încă din 1990. 

SECS este o organizaţie neguvernamentală şi apolitică românească înfiinţată în anul 1990 cu misiunea de a promova accesul tuturor persoanelor, indiferent de gen, orientare sexuală, etnie, statut social şi economic, religie, la informaţii, educaţie şi servicii în domeniul sănătăţii sexuale şi reproductive. 

myra aplicatie foto captura
aplicatia myra foto captura
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite