Rezultate finale Bac 2015: Rata de promovare de la sesiunea specială este de 94%, în urma contestaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Rata de promovare la sesiunea specială de Bacalaureat 2015 la care au participat olimpicii şi sportivii este de 94,36%, în urma rezolvării contestaţiilor.

În total au fost depuse 20 de contestaţii, şase dintre acestea fiind admise, iar doi dintre contestatari au promovat examenul, a declarat pentru "Adevărul", inspectorul şcolar general Coca Codreanu, de la ISJ Ilfov, unde s-a organizat sesiunea specială de anul acesta.  Rata de promovare la sesiunea specială de Bacalaureat la care au participat olimpicii şi sportivii a fost de 93,3%, înainte de depnerea contestaţiilor, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov. „ Din totalul de 195 de candidaţi câţi s-au prezentat, doar 13 copii au luat note sub 5", a declarat pentru "Adevărul" inspectorul şcolar general din Ilfov, Coca Codreanu. Asta în condiţiile în care anul trecut, rata de promovare a fost de 72%, în 2013 de sub 50%, iar în 2012 de 34%.

Expertul în Educaţie Marian Staş spune că această creştere s-ar putea datora unor subiecte "suspect de uşoare". "Saltul ratei de promovare este uriaş, nu este natural pentru că între timp, nu s-a întâmplat nimic special în privinţa pregătirii elevilor. Trebuie văzut dacă setul de subiecte nu a fost «suspect de uşor»", a explicat Staş. Într-adevăr, mai mulţi profesori au spus că subiectele au fost mai uşoare decât anul trecut.

La Matematică, cea mai problematică probă a examenului de maturitate, profesorii apreciază că subiectele au fost sub nivelul mediu, spre exemplu. Situaţia este la fel la Informatică şi Geografie. Profesorul Adrian Troie, directorul-adjunct al Colegiului Naţional "Sf. Sava" din Bucureşti apreciază că majoritatea olimpicilor de pe liste nu aveau cum să fie "olimpici adevăraţi". În total, pe liste figurează 56 de olimpici naţionali din loturile de Matematică, Informatică, Fizică, Astrofizică, etc, şi 134 de olimpici sportivi. De asemenea 13 dintre elevii de pe liste figurează ca având admitere la facultăţi străine în timpul verii, pentru care necesită deja o diplomă de Bac.


Subiecte Bac-ul olimpicilor 2015. Absolvenţii de liceu au susţinut luni examenul la Limba şi Literatura Română

Subiecte Bac-ul olimpicilor 2015. Ce le-a picat elevilor care au susţinut marţi probele la Matematică şi Istorie

Subiecte Bac-ul olimpicilor 2015. Ce le-a picat elevilor care au dat miercuri proba la alegere a profilului

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite