Profesorii români ar putea beneficia de burse de studiu în China pentru a învăţa chineză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul chinez ar putea să-i susţină cu burse pe profesorii români care vor să înveţe limba chineză, pentru a o preda ulterior în şcolile din România, a anunţat Ministrul Educaţiei.

Tot mai mulţi părinţi cer ca elevii să studieze limba chineză la şcoală, însă un opţional de chineză nu este momentan fezabil fiindcă nu sunt destule cadre didactice care să cunoască limba chineză şi nici materiale didactice aferente. 

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a spus că unul dintre obiectivele noului curriculum pentru învăţământul preuniversitar îl reprezintă introducerea posibilităţii de a alege ca discipline de studiu mai multe limbi străine decât cele din portofoliul curent.

Astfel, în cadrul întâlnirii de sâmbără dintre ministru şi directorul executiv al Cartierului General al institutelor Confucius, Xu Lin, şi Ambasadoarea Republicii Populare Chineze în România, Huo Yuzhen, oficialii chinezi au subliniat disponibilitatea guvernului lor de a susţine pregătirea profesorilor români prin burse, pe care ar urma să le primească pe o perioadă de până la doi ani.

De asemenea, guvernul chinez ar mai putea trimite profesori în România pentru a preda în unităţile de învăţământ.

Toate detaliile acestui program vor fi puse la punct şi prevăzute în noul Acord interministerial de cooperare pe care România şi China urmează să îl semneze.

În acest moment, în România, funcţionează o singură şcoală cu predare în limba chineză, inaugurată în 2014, în cadrul Complexului pentru activităţi recreative şi educative „Sfântul Pantelimon”. De asemenea, limba chineză se mai predă ca opţional la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", de către o profesoară din China. 


Profesoara de chineză de la Colegiul „B.P. Hasdeu“, într-un serial despre emigranţi români, realizat de Yahoo! News

Chinezii s-au îndrăgostit de Maramureş. Colaborări culturale şi universitare în viitorul apropiat. Maramureşenii, îndemnaţi să înveţe limba chineză

Clasa Confucius. Cursuri de chineză la Universitatea Ovidius

Jackie Chan va fi numit ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze

Lecţie de devotament: o fetiţă şi-a dus în spate la şcoală prietena paralizată, vreme de trei ani

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite