Primaria vrea să-i testeze pe elevi de COVID-19. Testarea ar putea începe în Sectorul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi părinţi din Sectorul 2 al Capitalei au primit mesaje de la Primărie pentru a-şi da acordul să le fie testaţi copiii de COVID-19. Reprezentanţii părinţilor nu sunt de acord cu testările şi, se pare, nici Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Primăria sondează disponibilitatea părinţilor din Sectorul 2 al Capitalei în vederea efectuării unor teste de Covid-19, la aproape o lună de la întreruperea cursurilor. 

”Nu văd sensul acestei testări. Mi se pare inoportună, nişte bani aruncaţi pe fereastră. Copiii stau acasă de mai multe săptămâni, deci, ce să testezi? Ar fi poate mai utilă o testare după revenirea la şcoală sau instalarea unor tuneluri de dezinfecţie la intrarea în şcoală”, a declarat pentru Adevărul un reprezentant al părinţilor. 

Dacă părinţii din Sectorul 2 sunt de acord, n-au decât, eu nu sunt, a mai spus acesta. ”Mai ales că, din câte am înţeles, nu au nici sprijin de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, iar testarea ar fi la nivel de anticorpi.” 

Redăm mai jos un astfel de mesaj: 

Bună ziua!

Primăria Sectorului 2 doreşte să testeze elevii de gimnaziu şi liceu pentru COVID-19.

Am rugămintea la diriginţii claselor V-XII să întrebe părinţii elevilor minori sau elevii majori, eventual folosind grupurile de whatsapp ale claselor, dacă doresc să fie contactaţi de reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 pentru a participa la aceste testări. 

Detalii vor fi date de reprezentanţii Primăriei Sectorului 2, noi doar vom transmite datele elevilor care sunt de acord să participe la testare.

Datele care trebuie transmise către Primăria Sectorului 2 sunt: nume elev, vârsta, şcoala, adresa de locuinţă, nume părinte/tutore, telefon contact elev sau părinte/tutore.

Dacă sunt doritori vă rog să-mi transmiteţi pe whatsapp sau e-mail datele de mai sus. 

Nu este foarte clar dacă vor fi aleşi şi elevii care nu locuiesc în Sectorul 2, noi vom transmite toate datele, dar cred că vor avea prioritate elevii care locuiesc în Sectorul 2.

Mulţumesc!

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite