Părinţii britanici trebuie să declare identitatea de gen a copiilor înainte de înscrierea în şcoala primară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii din două localităţi ale Angliei au primit scrisori de la Consiliul Local prin care li se recomandă să îşi ajute copiii de patru ani să îşi aleagă identitatea de gen, înainte să îi înscrie în şcoala primară. Scrisorile i-au înfuriat pe părinţi care spun că micuţii nu au încă o înţelegere a ceea ce înseamnă rolul de gen.

Potrivit dailymail.co.uk, autorităţile locale din oraşele Brighton and Hove City au trimis scrisori tuturor părinţilor care au copii cu vârstă de şcoală prin care le cere să transmită informaţii privind şcoala pe care vor să urmeze copii, dar şi genul cu care se identifică viitorii elevi.

„Recunoaştem că nu toţi copiii şi tinerii se identifică cu genul pe care l-au primit la naştere sau poate se identifică cu un alt gen decât cel masculin sau feminin, dar sistemul actual (stabilit la nivel naţional) nu permite înregistrarea decât înregistrarea genului masculin sau feminin. Vă rugăm să oferiţi sprijin copiilor în alegerea identităţii de gen. În cazul în care aceştia optează pentru alt gen, vă rugăm să lăsaţi câmpul liber şi discutaţi cu şcoala copilului dumneavoastră”, arată scrisoarea.

Părinţii au criticat mişcarea, susţinând că ar trebui lăsaţi copiii să se bucure de inocenţă.

„Copiii de patru ani nu au în general fixată o viziune asupra genului şi nici nu înţeleg complet că sexul lor, culoarea sau chiar specia este fixată”, a spus o mămică.

Cele mai frecvente greşeli pe care le facem în educaţia copiilor: sfaturile psihologilor

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite