Oficial: Cursuri faţă în faţă, permise pentru elevii din anii terminali, în zonele roşii DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din clasele mari vor putea merge la şcoală pentru a se pregăti de examene FOTO Mediafax
Elevii din clasele mari vor putea merge la şcoală pentru a se pregăti de examene FOTO Mediafax

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă -CBSU - a adoptat în şedinţa de astăzi, 5 martie 2021, Hotărârea numărul 15. CNSU a mai decis că elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a pot merge la cursuri faţă în faţă, chiar dacă localitatea se află în scenariul roşu.

Astfel, pe lângă actualizarea listei statelor şi zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic, CNSU a decis ca este permisă continuarea studiilor cu prezenţă fizică la şcoală pentru elevii din anii terminali, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, dar doar în zonele unde incidenţa cumulată la 14 zile nu depăşeşte 6 la mia de locuitori, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, că a solicitat Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să analizeze modificarea scenariilor astfel încât să fie permisă prezenţa fizică la cursuri pentru elevii din clasele terminale, chiar şi în localităţile intrate în scenariul roşu. El a dat exemplul Capitalei, unde s-a depăşit rata de infectare de 3 cazuri la o mie de locuitori, care are 1.142 de clase terminale, iar conform calculelor aceasta ar însemna un număr maxim de 15.000 de elevi care ar fi prezenţi la ore. 

În anexa hotărârii este specificată lista noilor state cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. 

Hotărârea CNSU numărul 15 şi Anexa cu statele şi zonele de risc epidemiologic pot fi citite mai jos:

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite