FOTOGALERIE 78 de şcoli bucureştene au fost reabilitate prin programul BEI. Urmează alte 22

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, susţine că programul de reabilitare a şcolilor bucureştene din bani BEI se va încheia în 2013                         Foto: Mediafax
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, susţine că programul de reabilitare a şcolilor bucureştene din bani BEI se va încheia în 2013                         Foto: Mediafax

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi că 78 din cele aproximativ 100 de şcoli şi grădiniţe din Bucureşti incluse în proiectul de reabilitare finanţat de Banca Europeană de Investiţii (BEI) au fost modernizate până acum. Unele nu mai fuseseră reabilitate de mai bine de jumătate de secol, susţine primarul.

78 din cele aproape 100 de şcoli incluse în programul finanţat de Banca Europeană de Investiţii (BEI) au fost reabilitate din 2003 până acum, iar alte 15 vor fi modernizate până la finele anului 2012, a anunţat primarul Sorin Oprescu în bilanţul prezentat joi ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Primarul general a mai declarat că estimează că în luna martie 2013 va fi încheiat proiectul cu BEI, potrivit Mediafax.

Sorin Oprescu i-a spus ministrului Educaţiei că în cadrul programului , demarat în 2003, doar două şcoli fuseseră reabilitate până în 2008, când el a preluat Primăria Capitalei.

Edilul şef al Capitalei a precizat că în total sunt 102 şcoli cuprinse în program, dar două dintre ele sunt în litigii, astfel încât Primăria nu se poate atinge de ele.

Şcoli încremenite la nivelul anului 1960

Primarul a adăugat că din şcolile cuprinse în programul de reabilitare BEI, 64 sunt şcoli generale, 15 sunt licee, 19 sunt şcoli speciale şi patru sunt grădiniţe. 

La aceste unităţi de învăţământ s-au făcut lucrări de consolidare a structurii de rezistenţă, s-a refăcut termoizolarea, au fost dotate cu reţele noi de date şi voce, cu instalaţii de incendiu şi efracţie, dar şi cu sisteme video în interior şi exterior.

Oprescu a mai spus că aceste şcoli nu mai fuseseră reabilitate de zeci de ani, unele din 1960.

Totodată, în cadrul programului BEI au fost refăcute şi dotate 350 de laboratoare şi 78 de cabinete medicale.

Edilul Capitalei i-a mai spus ministrului Educaţiei că la câteva dintre şcoli încă se mai lucrează la exterior sau la sălile de sport, fără ca activitatea educaţională să fie afectată.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite