Elevii revin la cursuri luni. „Mizăm pe responsabilitatea părinţilor de a face triajul”

0
Publicat:

Elevii revin la cursuri luni, după vacanţa de iarnă, ISMB a transmis, duminică seara, că unităţile de învăţământ din Capitală vor lua măsurile recomandate de Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Elevi cu mască. FOTO arhivă Sever Gheorghe
Elevi cu mască. FOTO arhivă Sever Gheorghe

În contextul instituirii stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, Inspectoratul Şcolar Bucureşti (ISBM) recomandă limitarea accesului în instituţiile de învăţământ pentru persoanele care nu sunt direct implicate în desfăşurarea actului educaţional şi cere părinţilor să nu trimită copiii în colectivitate dacă prezintă simptome specifice bolii.

În contextul instituirii stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, considerăm oportună respectarea, pe cât posibil, a recomandării de a se limita accesul, în unităţile de învăţământ, al persoanelor care nu sunt direct implicate în desfăşurarea actului educaţional”, a transmis ISMB.

„Vor fi informaţi cu privire la necesitatea consultării medicului de familie” 

Conform recomandărilor, se va face triaj zilnic la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb, a mai precizat ISMB.

„Acolo unde nu există personal medical suficient, triajul se va face de către cadrele didactice, cu menţiunea că este vorba, în acest caz, de un triaj observaţional, ceea ce presupune observarea/identificarea eventualelor simptome ale virusului gripal. În cazul în care acestea există, părinţii/reprezentanţii legali vor fi informaţi cu privire la necesitatea consultării medicului de familie pentru stabilirea indicaţiilor terapeutice”, a informat ISMB.

ISMB le recomandă părinţilor să nu trimită copiii la școală dacă prezintă simptome de boală:

Mizăm pe responsabilitatea acestora atât în efectuarea triajului la domiciliu, cât şi în a nu trimite în colectivitate copiii dacă aceştia prezintă simptome specifice virusului gripal”.

„Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri”  

Ministerul Educaţiei a transmis, din partea Institutului Naţional de Sănătate Publică, o serie de materiale informative cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului gripal.

Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Considerăm că, după doi ani pandemici, este foarte important să păstrăm ritmul şi să avem un procent mare de participare la cursuri. Considerăm că accentul, aşa cum am discutat împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, trebuie să fie pe prevenţie”, a spus Ligia Deca într-o conferinţă de presă comună cu Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

România se află, în stare de alertă epidemiologică, potrivit Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a precizat joi că nu va fi declarată epidemie, deoarce aceasta ar presupune revenirea la „anumite restricţii”, precum cele din perioada pandemiei cu noul coronavirus.  

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite