Caravana LSRS. Elevii şi studenţii din 15 oraşe din ţară vor afla ce înseamnă studiile în străinătate

0
0

Studenţi şi absolvenţi români din peste 20 de ţări de pe trei continente vor merge, în perioada 15 mai – 20 iunie, în peste 15 oraşe din România, pentru a le povesti elevilor din proprie experienţă ce înseamnă să studiezi peste hotare.

În perioada 15 mai -20 iunie va avea loc cea de-a şasea ediţie a Caravanei organizate anual de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei.

”Proiectul oferă tinerilor interesaţi de studiile în străinătate seminarii gratuite prin care pot afla detalii despre oportunităţile existente, dar şi informaţii utile oricărui tânăr român atunci când pleacă la studii peste hotare”, se arată în comunicat.

Seminariile vor fi susţinute de tineri care au studiat sau au absolvit programe de studiu peste hotare şi care le vor oferi tinerilor informaţii practice despre sistemul academic, modalităţi de admitere şi viaţa studenţească din ţări precum: Slovenia, Franţa, Portugalia, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Italia, Finlanda, Danemarca, dar şi ţări îndepărtate precum Turcia, China, Japonia sau Arabia Saudită.

Caravana LSRS va ajunge anul acesta la Medgidia, Cluj Napoca, Baia Mare, Craiova, Bucureşti, Satu-Mare, Slatina, Sibiu, Piteşti, Timişoara, Arad, Ploieşti, Constanţa, Petroşani, Slobozia, Târgu-Mureş, Braşov, Târgu-Jiu şi Iaşi.

”Caravana LSRS este un proiect care recunoaşte şi susţine interesul puternic al tinerilor români de a dobândi o educaţie de calitate în străinătate şi care vine în întâmpinarea necesităţii de informare a acestor tineri cu privire la oportunităţile academice internaţionale”, susţin reprezentanţii organizaţiei.


Pe aceeaşi temă:

Stagii de practică în aparatul de stat pentru studenţii şcoliţi peste hotare

„Hai Acasă!”, o campanie pentru studenţii românii din străinătate care îşi doresc un job în ţară

CAMPANIE De ce să mai revii în ţară? Motivele studenţilor şcoliţi în străinătate

Cei 26 de absolvenţi şi masteranzi care vor face practică la Guvern vara aceasta

Mai multe - Educație

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite