CAPACITATE 2013 A doua lecţie video: proba scrisă la Matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesoara de matematică Florina Măriuţ, de la Şcoala Gimnazială nr. 25 din Capitală, le oferă elevilor de clasa a VIII-a sfaturi legate de proba scrisă la Matematică, de la Capacitate 2013, programată pentru 27 iunie 2013, în cadrul campaniei „adevărul.ro te meditează“.

Măriuţ s-a folosit de subiectul de examen care le-a picat candidaţilor care au participat la sesiunea specială a Evaluării Naţionale, care s-a dat mai devreme. în perioada 29 mai - 9 iunie.

În cea de-a doua lecţie video adevarul.ro pentru pregătirea elevilor care vor da Capacitatea 2013, profesoara le explică acestora faptul că varianta de subiecte de la proba scrisă la Matematică este formată din trei părţi.

În prima parte, elevii trebuie să completeze răspunsul în spaţiile libere, iar în celelalte două părţi li se cere rezolvarea completă a problemelor.

Ea le atrage atenţia ca la primele subiecte să nu se grăbească fiindcă li se par uşoare, altfel riscă să greşească acolo unde, în mod normal, nu ar fi avut probleme.

De asemenea, la ultima problemă, care ţine de geometria în spaţiu, Măriuţ le-a prezentat mai multe tipuri de cerinţe şi demonstrează cum se rezolvă fiecare punct în parte.

CAPACITATE 2013 „adevarul.ro te meditează”. A doua lecţie video: proba scrisă la Matematică 

En Matematica Var 06 LRO

Adevărul te meditează pentru Bac şi Capacitate

Elevii care învaţă în această perioadă pentru examenele de Bacalaureat 2013 (10 iunie – 5 iulie) şi Capacitate 2013 (25 – 27 iunie) pot accesa, în secţiunea de Educaţie a site-ului adevarul.ro, lecţii video în care profesorii din şcolile şi liceele de top explică modul de rezolvare a subiectelor la principalele materii de examen, oral şi scris.

Calendarul Evaluării Naţionale

14 iunie - Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
17-19 iunie - Înscrierea la Evaluarea Naţională
25 iunie - proba scrisă la Limba şi Literatura Română
26 iunie - proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă
27 iunie - proba scrisă la Matematică
29 iunie - Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor între orele 16:00-20:00
30 iunie - Rezolvarea contestaţiilor
3 iulie - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite