Sesiune specială de Evaluare Naţională pentru olimpici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evaluarea Naţională are loc în perioada 25-27 iunie pentru restul elevilor    FOTO: Arhiva Adevărul
Evaluarea Naţională are loc în perioada 25-27 iunie pentru restul elevilor    FOTO: Arhiva Adevărul

Elevii olimpici de clasa a VIII-a vor da Evaluarea Naţională în cadrul unei sesiuni speciale care va avea loc, pentru ei, mai devreme, în perioada 29 mai - 9 iunie, se arată într-o notă a Ministerului Educaţiei.

Sesiunea specială a examenului de Capacitate va fi organizată mai devreme în contextul în care olimpiadele internaţionale se desfăşoară, în majoritatea cazurilor, în lunile iunie şi iulie, exact în perioada când au loc examenele naţionale.

"În consecinţă, absolvenţii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2012-2013, care fac parte din loturile naţionale pentru olimpiadele internaţionale, nu pot participa la olimpiadele internaţionale pentru care au fost selectaţi", se arată în nota Ministerului.

Astfel, o sesiune specială a Evaluării Naţionale va fi aprobată prin ordin de ministru, în curând, pentru organizarea examenului între 29 mai şi 9 iunie.

"Pregătirea olimpicilor şi chiar unele olimpiade, cum ar fi balcaniada pentru juniori, au loc în perioada iunie-iulie, de aceasta am cerut ca elevii să dea Evaluarea Naţională mai devreme", a explicat pentru adevărul.ro, Liliana Preoteasa, directorul învăţământului preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei.

Pentru elevii care termină clasa a VIII-a, anul şcolar se încheie pe 14 iunie. În perioada 17-19 iunie vor avea loc înscrierile pentru Evaluarea Naţională, iar în perioada 25-27 iunie elevii vor da examenele la română şi matematică.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite