VIDEO Cum a câştigat Barack Obama după ce Clint Eastwood l-a comparat cu un scaun gol la convenţia republicanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginea postată de Obama pe Twitter
Imaginea postată de Obama pe Twitter

Scena politică americană şi lupta pentru preşedinţie a luat o turnură interesantă la finalul săptămânii. Legendarul actor şi regizor Clint Eastwood a participat la Congresul Republican şi a ţinut un discurs în care a dialogat cu un ... scaun. Acolo ar fi trebuit să stea preşedintele Obama. Cu toate că discursul a fost unul foarte dur, câştigătorul disputei a fost Barack Obama.

Eastwood a urcat pe scenă fără un discurs pregătit pe hârtie şi a început să-l atace pe Obama. De fapt pe un „invibizil Obama“. Cu toate că Eastwood putea fi un avantaj pentru republicani, discursul lui i-a speriat chiar şi pe aceştia, faţa celui desemnat pentru a fi vicepreşedintele lui Mitt Romney, Paul Ryan, spunând foarte multe în timpul congresului.

Discurs incendiar

„Aşadar, domnule preşedinte, cum vă descurcaţi acum cu promisiunile pe care le-aţi făcut atunci când aţi candidat pentru primul mandat? Ce le spuneţi oamenilor? Ştiu că ai fost împotriva războiului din Irak, iar acest lucru e ok. Dar ai considerat că războiul din Afganistan este în regulă. Credeai că e în regulă ce faci. Nu i-ai întrebat pe ruşi să vezi cum s-au descurcat acolo cu 10 ani înainte“, a spus Eastwood.

„Eşti nebun! Eşti absolut nebun! Aproape la fel de nebun ca şi Biden“, a mai exclamat Eastwood, menţionându-l pe Joe Biden. „Acum toţi ştim că Biden este creierul democraţilor. Cred că Romney şi Ryan ar trebui să vă înlocuiască. Vedeţi, nu am crezut vreodată că avocaţii ar trebui să fie preşedinţi. Cred că avocaţii sunt atât de ocupaţi. Sunt învăţaţi să contreze orice. Cred că este timpul pentru un afacerist. Ce ziceţi de asta?“, a mai spus regizorul.

„Politicienii vin şi ne cerşesc voturile. De fiecare dată se întâmplă acelaşi lucru. Indiferent dacă eşti republican, democrat, liberal sau orice altceva. Iar când cineva nu-şi face treaba, îl lăsăm să plece. Nu trebuie să fim masochişti mentali şi să votăm pentru cineva pe care nu-l dorim doar pentru că pare un băiat bun“, a încheiat Eastwood.

Răspunsul lui Obama de pe Twitter

Echipa lui Barack Obama i-a răspuns lui Clint Eastwood pe contul oficial de Twitter al preşedintelui Statelor Unite ale Americii. Cum? Doar printr-o poză. O poză care a spus mai multe cuvinte, oricât de banal ar suna acest lucru, decât discursul regizorului.

O fotografie cu Obama stând pe un scaun pe care scrie „The President“ şi mesajul „This seat is taken“ - Scaunul e ocupat, a făcut senzaţie pe reţelele sociale. La câteva ore după postarea mesajului, el a fost redistribuit de 24.000 de ori, iar până astăzi este şi mai popular.

De asemenea, pe reţelele sociale şi pe site-urile de cultură urbană a apărut termenul de „eastwooding“, făcând referire la prestaţia actorului şi regizorului. Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat că reţeaua de microblogging a monitorizat dezbaterea şi Congresul Republican. Cel mai distribuit mesaj de acolo nu a fost al republicanilor, ci fix al lui Obama.

„Scaunul a fost redistribuit de peste 50.000 de ori. Este cel mai popular mesaj despre Convenţie şi este pe locul secund în clasmentul mesajelor populare ale preşedintelui |Obama pe Twitter“, au declarat reprezentanţii reţelei.

În plus, pe Twitter au fost deschise două conturi fictive numite @InvisibleObama şi @ClintsChair, care au funcţionat ca o variantă umoristică a lui Obama, ocupând virtual scaunul de pe scena republicană. Scaunul invizibil al lui Obama are deja peste 1.500 de oameni care îi urmăresc activitatea.

obama eastwood

Eastwood, criticat

Potrivit site-ului Cnet.com, Eastwood a fost criticat de cei mai mulţi utilizatori ai reţelelor sociale. Deşi de cele mai multe ori este cunoscut ca un om care vorbeşte puţin, de data aceasta a părut că vorbeşte prea mult.


Obama se declară un fan al lui Eastwood

obama eastwood

Preşedintele Barack Obama a declarat că rămâne un fan al „marelui Clint Eastwood“. Într-un interviu acordat duminică, 2 septembrie, pentru „USA Today“, Obama a spus că Eastwood este un mare actor şi un şi mai mare regizor.

El nu a menţionat dacă s-a simţit jignit de atitudinea acestuia la Congresul Partidului Republican din Tampa, Florida. Cu toate acestea, Obama a ţinut să precizeze că „dacă eşti sensibil, ar trebui să-ţi alegi altă meserie“, vorbind despre calităţile pe care ar trebui să le aibă un om politic şi atitudinea în faţa criticilor.

Succesul lui Obama pe reţelele sociale

Preşedintele Barack Obama are o echipă de comunicare ce are anumite calităţi impresionante, ştiind să folosească aproape la perfecţie puterea internetului pentru a se promova. La finalul săptămânii trecute, Obama i-a luat prin surprindere pe utilizatorii reţelei de ştiri sociale Reddit, deschizând un subiect de întrebări şi răspunsuri.

La finalul sesiunii au existat 22.434 de comentarii, 202.883 de utilizatori au votat pozitiv, iar 200.000 au votat împotriva. Cu toate că toată sesiunea a avut practic şase servere dedicate numai ei, reţeaua Reddit a căzut în momentul când preşedintele Obama a intrat pe site. Barack Obama a răspuns la doar 10 întrebări.

De asemenea, după ce s-a încheiat sesiunea, echipa de campanie a lui Obama a modificat descrierea subiectului de pe Reddit şi a folosit din nou un reper din cultura urbană a internetului, un aşa-numit „meme“. Pe web circulă o imagine cu faţa lui Obama care exprimă faptul că lucrurile stau în regulă, cu textul „Not Bad“. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite