VIDEO Barack Obama face apel la solidaritate, după atacul din Connecticut. „Fiecare părinte din SUA are inima grea de durere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu lacrimi în ochi, preşedintele SUA Barack Obama le-a cerut, sâmbătă, americanilor să fie solidari cu rudele victimelor atacului de la şcoala din Connecticut (nord-est) şi a cerut din nou „măsuri decisive” pentru a evita astfel de „tragedii”.

Preşedintele Barack Obama a susţinut un discurs după atacul armat din orăşelul Newtown din statul federal Connecticut, soldat cu moartea a 26 de persoane, dintre care 20 de copii cu vârste de şase şi de şapte ani. Cutremurat de masacrul comis de Adam Lanza şi cu lacrimi în ochi, liderul american a făcut câteva pauze în cuvântare.

„La acest sfârşit de săptămână, Michelle şi cu mine vom face ceea ce ştie orice părinte să facă, să fim cât mai aproape posibil de copiii noştri să le amintim cât îi iubim", a declarat Barack Obama.

Preşedintele SUA are două fete, Sasha şi Malia, care au zece, respectiv, 14 ani.

„Sunt familii în Connecticut pentru care acest lucru nu mai este posibil astăzi. Şi au nevoie de noi toţi acum”, a adăugat Obama.

„Nimic nu poate înlocui un copil sau o rudă dispărută, dar noi putem cu toţii să le întindem mâna acelora care au nevoie, pentru a le aminti că suntem acolo pentru ei, că ne rugăm pentru ei şi că dragostea pe care le-o poartă celor dispăruţi nu dăinuieşte doar în amintirile lor, ci şi (...) în ţara lor", a continuat preşedintele.

„Fiecare părinte din Statele Unite are inima grea de durere”, a remarcat el.

image
image

Video

50cc1879596d720091015f36 jpg

Cu o zi înainte, preşedintele a lăcrimat în cadrul unei intervenţii în faţa presei.

„Purtăm doliu pentru familiile dispăruţilor. Şi continuăm să ne rugăm pentru părinţii celor care au supravieţuit. Deoarece, deşi sunt binecuvântaţi să-şi vadă copiii alături, ei ştiu că inocenţa copiilor lor a fost smulsă mult prea devreme”, a remarcat Obama.

Atacul armat s-a soldat cu 27 de morţi, printre care şi atacatorul, găsit mort în interiorul şcolii.

Cele mai sângeroase atacuri armate din instituţiile şcolare şi universitare

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite