Un vânător de 21 de ani, ucis de o pumă, în California. Fratele său, rănit grav. Cum a avut loc atacul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unui atac brutal al unui leu de munte în California, familia a doi frați din statul american se confruntă acum cu o durere de nedescris. Taylen Brooks, în vârstă de 21 de ani, a fost ucis de animalul sălbatic, în timp ce încerca să-și protejeze fratele mai mic.

Un tânăr de 21 de ani din California a fost ucis de o pumă FOTO Shutterstock
Un tânăr de 21 de ani din California a fost ucis de o pumă FOTO Shutterstock

Wyatt Brooks, în vârstă de 18 ani, a supraviețuit cu răni grave la față și gât, potrivit New York Post.

„Suntem cu toții devastați de pierderea tragică a lui Taylen, dar recunoscători că Wyatt este încă alături de noi și suntem bine conștienți că se putea sfârși mai rău”, a declarat familia Brooks-Welsh, potrivit unei postări pe Facebook a Biroului Şerifului din comitatul El Dorado.

Cei doi frați, care erau foarte apropiați, au fost atacați de leu în timp ce căutau magazii de coarne de cerb, într-o zonă îndepărtată de la poalele Californiei de Nord. Într-o luptă disperată, Taylen, care a încercat să-l apere pe fratele său mai mic, dar a fost ucis cu bestialitate de animalul sălbatic.

Cei doi frați, Taylen și Wyatt FOTO Facebook
Cei doi frați, Taylen și Wyatt FOTO Facebook

Wyatt, în timp ce încerca să-l elibereze pe fratele său, a suferit și el răni severe. Din fericire, el a reușit să sune la 911 și să primească asistență medicală în timp util.

Familia îi descrie pe cei doi frați ca fiind pasionați de vânătoare și pescuit. Își vor aminti mereu, cu drag, momentele petrecute împreună în natură. Taylen era un suflet blând și talentat, iar absența lui va fi profund simțită de cei care l-au cunoscut.

Reprezentanţi ai Serviciului de Mediu din California şi un vânător din comitatul El Dorado au fost trimişi să găsească puma. Felina se afla într-un copac, la aproape 100 de metri de locul în care a fost găsit cadavrul lui Taylen. Animalul a fost împuşcat.

Locul în care a avut loc atacul FOTO Google Maps
Locul în care a avut loc atacul FOTO Google Maps

Exceptând tragedia de sâmbătă, autorităţile californiene au înregistrat 22 de persoane atacate de pume începând din 1986 şi trei decese, cel mai recent datând din 2004. Specie „special protejată” în California din 1990, puma poate atinge 170 de centimetri lungime şi cântări până la 75 de kilograme.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite