Un enigmatic mesaj postat de Trump pe Twitter a provocat un val de ironii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mesaj publicat de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, în noaptea de marţi spre miercuri pe Twitter a devenit viral, utilizatorii reţelei de socializare întrebându-se ce a vrut să spună liderul de la Casa Albă, relatează presa internaţională.

„În ciuda presei negative constante covfefe“, a scris Trump puţin după miezul nopţii, ora Washingtonului (7 ora României). 

În condiţiile în care cuvântul „covfefe“ nu există în dicţionarele de limba engleză, internauţii s-au întrecut în comentarii, mai ales că şeful Casei Albe nu a explicat ce a vrut să spună.

Covfefe Twitter

Multe dintre cele 31 de milioane de persoane care îl urmăresc pe Trump pe Twitter au fost umite şi chiar puţin îngrijorate. Mesajul, care a fost redistribuit de peste 61.000 de ori şi a primit peste 75.000 de aprecieri, a fost şters însă după două ore, notează cotidianul britanic „The Guardian“, preluat de News.ro.

Acest fapt nu i-a împiedicat însă pe foarte mulţi internauţi să-l ironizeze pe preşedintele Statelor Unite şi să facă speculaţii privind semnificaţia cuvântului „covfefe“.

„Nimeni din echipa sa nu are parola? Le-au încercat pe cele mai comune? 123456 sau 11111 sau... «parolă»?“, a scris pe Twitter jurnalistul canadian Clive Thomspon.

„Au trecut cinci minute. Dacă asta a fost tot. Acesta este ultimul său tweet & restul istoriei se opreşte“, a reacţionat, la rândul său, jurnalista americană Emily Nussbaum.

Dicţionarul Merriam-Webster, care verifică de regulă acurateţea şi corectitudinea tweeturilor lui Trump, dar şi neologismele a decis că, de această dată, nu poate ţine pasul.

„Se trezeşte. Verifică Twitter... Uh... Caută... Regretă că a verificat Twitter. Se culcă la loc“, a scris administratorului contului de Twitter al dicţionarului.

mw covfefe

Pe de altă parte, Urban Dictionary, care cataloghează termenii nou-intraţi în limba engleză, a introdus cuvântul pe site. „Ceva ce spui când eşti un imbecil care ar putea fi sau nu liderul lumii libere“, este una dintre explicaţiile apărute pe acest portal. 

Actriţa de comedie Kristina Wong a atras atenţia că domeniul covfefe.com a fost deja cumpărat, comentând „La naiba. Cineva a cumpărat deja #covfefe.com. Probabil ruşii“.

Actorul Zach Braff a prezis modul în care purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, va apăra cuvântul.

„Nu numai că covfefe este un cuvânt, este cel mai grozav cuvânt rostit vreodată“, crede el că va spune Spicer.

Trump scrie pe Twitter folosind atât dispozitive cu Android, cât şi cu Apple. Tweetul „covfefe“ a fost trimis folosind aplicaţia Twitter a unui iPhone.

Portalul de ştiri Axios a scris joi că preşedintele are în prezent un iPhone cu o singură aplicaţie - Twitter. Axios citează oficiali de la Casa Albă sub acoperirea anonimatului care au spus că limitarea timpului petrecut în faţa ecranului este esenţială pentru a-l determina pe „preşedintele Trump să fie mai disciplinat“.

Preşedintele american a reacţionat la mesajul care a pus pe jar Twitterul abia şase ore mai târziu. „Cine îşi poate da seama ce înseamnă cu adevărat «covfefe»??? Distracţie plăcută“, a scris el pe Twitter în jurul orei locale 6 (13 ora României).

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite