Un drog nou face ravagii în SUA. Autorităţile au declarat situaţie de criză după ce substanţa a ucis 17 oameni într-o singură săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Substanţa este de cinci ori mai puternică decât heroina, notează specialiştii americani
Substanţa este de cinci ori mai puternică decât heroina, notează specialiştii americani

Autorităţile din Pittsburgh au declarat stare de urgenţă după ce 17 consumatori de droguri care au folosit un nou tip de heroină au murit din cauza substanţei.

Victimele au folosit un nou fel de heroină, mult mai puternic. Practic, este vorba de heroină amestecată cu acetilfentanil, un analgezic pe bază opiu, care a cauzat o serie de supradozaje pe teritoriu SUA în 2013. 

Nu este prima dată când fentanilul a apărutîn heroina vândută pe străzile ameircane, scrie „Business Insider”. În 2006, de exemplu, poliţia din Chicago a observat că peste 10 cazuri de supradoză au fost cauzate de heroina amestecată cu fentanil. De data aceasta însă, notează publicaţia, acest derivat al fentanilului este deosebit de periculos şi nou pe piaţă. 

Acetilfentanilul este o versiune artificială a analgezicului fentanil şi nu este disponibil nici cu reţetă. Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA notează că substanţa este de cinci ori mai puternică decât heroina. Consumatorii de droguri care folosesc această toxină probabil că nici nu ştiu ceea ce cumpără, adaugă jurnaliştii americani, iar asta creşte probabilitatea de supradozaj şi deces. 

CITEŞTE MAI MULT

Aproape 75 de kilograme de heroină au fost găsite într-un autocamion, printre biscuiţi, praf de budincă şi sucuri

FOTO Cocaina şi heroina, ingredientele minune din doctoriile de odinioară

Heroina, din nou la modă printre narcomani

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite