Un copil de nouă ani din SUA, suspectat că a ucis un membru al familiei

0
Publicat:

Un copil de nouă ani suspectat că a ucis un membru al familiei cu o armă de foc a fost arestat în Utah, în vestul Statelor Unite, a anunţat marţi poliţia locală, notează AFP, citată de Agerpres.

În SUA, armele de foc sunt foarte uşor accesibile. FOTO Shutterstock
În SUA, armele de foc sunt foarte uşor accesibile. FOTO Shutterstock

Tragedia a avut loc vineri seară, în oraşul Tooele, a precizat pentru AFP un agent al forţelor de ordine, fără a preciza dacă a fost vorba despre un accident.

„Un bărbat de 32 de ani" a fost găsit de polițiști inconştient la domiciliul unde au fost chemaţi, cu o „plagă împuşcată la cap".

 Bărbatul a murit. „Luăm în considerare acuzaţii de omucidere"

Victima a fost transportată la spital „în stare extrem de critică".

„A decedat ulterior în urma rănilor sale", a adăugat poliţia.

Potrivit anchetatorilor, copilul, care a fost arestat „seara târziu", şi victima sunt din aceeaşi familie.

„Luăm în considerare acuzaţii de omucidere", a precizat poliţia, fără să spună dacă a fost un băiat sau o fată şi nici să ofere detalii suplimentare.

În SUA, armele de foc sunt foarte uşor accesibile, iar țara plătește un preţ mare pentru răspândirea lor.

Un adult din trei deţine cel puţin o armă

La nivel național există mai multe arme individuale decât locuitori: un adult din trei deţine cel puţin o armă şi aproape un adult din doi locuieşte într-o casă în care există o armă.

O astfel de proliferare face ca rata deceselor prin arme de foc în Statele Unite să fie foarte mare a, fără comparaţie cu cea din alte ţări dezvoltate.

Peste 130 de decese pe zi

În 2001, aproximativ 49.000 de persoane au murit de glonţ, comparativ cu 45.000 în 2020, care a fost deja un an record, ceea ce reprezintă peste 130 de decese pe zi, dintre care mai mult de jumătate sunt sinucideri.

Congresul Statelor Unite nu a adoptat de multă vreme o lege ambiţioasă, numeroşi aleşi aflându-se sub influenţa puternicei National Rifle Association (NRA), principalul lobby american al armelor.

În ianuarie, un băiețel, în vârstă de șase ani, a fost reținut în SUA după ce și-a împușcat învățătoarea în sala de clasă, rănind-o grav, conform poliției, potrivit AFP.

În urmă cu câteva zile, o femeie din Minnesota a fost găsită vinovată de uciderea fiului său, în vârstă de șase ani, pe care l-a împușcat de nouă ori fiindcă nu a vrut să doarmă, relatează Daily Mail.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite