Un bărbat a jefuit o bancă la trei zile după ce a fost găsit nevinovat pentru o infracțiune similară

0
Publicat:

Un bărbat declarat nevinovat pentru jefuirea unei bănci a recidivat în doar câteva zile și a dat un atac similar, potrivit procurorilor federali din SUA, scrie Business Insider.

Mohamed Worku surprins de camerele de vederi (FBI)
Mohamed Worku surprins de camerele de vederi (FBI)

Mohamed Worku, în vârstă de 31 de ani, a dat prima spargere în decembrie 2021. Bărbatul s-a prezentat la o sucursală din Illinois a Fifth Third Bank și s-a apropiat de ghișeu cu o hârtie pe care scria „dă-mi banii”. Așa a primit de la un angajat 595 de dolari.

Apărătorul său a spus că gestul nu a fost suficient de intimidant pentru a fi calificat drept jaf, care presupune utilizarea sau amenințarea cu forța, conform Chicago Tribune.

„Nu au existat amenințări implicite sau explicite de niciun fel”, a spus avocatul lui Worku, Mary Judge. La fel a decis și juriul, care l-a declarat nevinovat.

După doar trei zile după achitarea sa, Mohamed Worku a repetat figura. A intrat în Citibank și a înmânat casierei o notă pe care scria: „Vă rog să-mi dați banii. Îi voi plăti înapoi în curând. Cadoul bancherului pentru mine în avans".

Biletul pe care i l-a înmânat angajatului băncii (FBI)
Biletul pe care i l-a înmânat angajatului băncii (FBI)

Angajatul băncii i-a înmânat puțin peste 2.000 de dolari.

Hoțul a fost prins de poliție aproximativ 45 de minute mai târziu.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite