Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Canada. Un fost ministru şi mai mulţi membri ai familiei sale şi-au pierdut viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte pesoane şi-au pierdut viaţa după ce un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe o insulă de pe coasta estică a provinciei Quebec din Canada.

Autorităţile spun că avionul s-a probuşit în apropiere de aeroportul  Iles-de-la-Madeleine din cauza ninsorii şi vântului puternic.

Printre victime se numără Jean Lapierre, analist politic TV şi fost ministru al Transporturilor, soţia, doi fraţi şi o soră a acestuia, alături de pilotul aparatului de zbor. Jean Lapierre călătorea împreună cu ceilalţi membri ai familiei către înmormântarea tatălui său, relatează The Guardian.

Lapierre, cunoscut pentru umorul şi stilul său animat, a reuşit să îşi construiască o carieră în televiziune după ce a fost ministru al Transporturilor între iulie 2004 şi februarie 2006 în guvernul condus de Paul Martin.

„O să ne lipsească teribil. Era un foarte bun analist politic, unul dintre cei mai buni, o figură politică importantă în această ţară şi a fost un privilegiu să lucrez cu  el”, a declarat fostul premier.

Şi actualul şef al guvernului canadian, Justin Trudeau, şi-a exprimat condoleanţele.

„Sunt cutremurat de moartea subită a lui Jean Lapierre la  Iles-de-la-Madeleine. O mare pierdere pentru lumea politică”, a scris Trudeau pe Twitter.

image

FOTO macleans.ca

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite