Un alt american din Texas a fost plasat sub supraveghere atentă a autorităţilor medicale fiind suspectat că a contractat virusul Ebola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un al doilea posibil caz de infectare cu virusul Ebola a fost anunţat miercuri de autorităţile medicale din Statele Unite, informează CBS.

Potrivit unui comunicat emis de autorităţile din oraşul Frisco, aflat în apropiere de Dallas (statul Texas), un pacient care prezintă simptomele bolii a fost transferat la un spiral din regiune pentru a fi pus sub supraveghere atentă.

Totodată, după precizează comunicatul, pacientul a declarat autorităţilor medicale că a acesta a fost în contact cu Eric Thomas Duncan, pacientul cu Ebola care a murit miercuri într-un spital din Dallas. Potrivit CBS, acest al doilea pacient ar fi efectuat recent o călătorie în Africa. De asemenea, Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) a precizat că noul pacient nu a făcut parte din grupul celor 48 de persoane aflate sub supraveghere după ce se aflaseră în contact cu Duncan.  

Thomas Eric Duncan, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a murit la spitalul din Dallas, Texas, în care era internat. De origine liberian, Duncan a fost primul american care a fost diagnosticat cu Ebola pe teritoriul Statelor Unite ale Americii şi primise mai multe tratamente experimentale care au fost eficiente în alte cazuri. El s-a întors pe 19 septembrie în SUA din Liberia şi a fost diagnosticat pe 30 septembrie.

SUA au repatriat până acum trei cetăţeni infectaţi în Africa: doi doctori americani care au contractat virusul în Liberia au fost trataţi cu succes în Texas, iar un cameraman al postului NBC News, infectat tot în Liberia, a fost dus acum trei zile în Nebraska, unde se află în continuare în stare critică.

Un nou bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) realizat la 5 octombrie şi publicat miercuri susţine că epidemia de Ebola s-a soldat cu 3.865 de morţi în Africa de Vest din 8.033 de cazuri înregistrate în cinci ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal) şi SUA. Bilanţul în cauză nu a luat în considerare şi liberianul infectat cu Ebola care a decedat astăzi pe teritoriul american, în statul Texas.

Cea mai afectată ţară este Liberia unde din cauza epidemiei de Ebola au murit 2.210 de persoane din 3.924 de cazuri. Totodată, 879 de persoane au murit în Sierra Leone, din 2.789, iar alte 768 au murit în Guineea, cauza acestor decese fiind virusul Ebola.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite