Uciderea lui Gabby Petito: Au fost descoperite rămăşiţe umane ale logodnicului femeii

0
0
Gabby Petito si Brian Laundrie foto CBS Evening News
Gabby Petito si Brian Laundrie foto CBS Evening News

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a anunţat că rămăşiţele umane descoperite cu o zi în urmă într-o zonă sălbatică din Florida sunt ale lui Brian Laundrie, logodnicul lui Gabby Petito. Tânara a fost găsită şi ea decedată după ce a fost dată dispărută după ce plecase într-o excursie prin SUA. Identificarea s-a făcut pe baza amprentelor dentare, scrie CNN

„Chris şi Roberta Laundrie au fost informaţi că rămăşiţele găsite ieri în rezervaţie sunt într-adevăr ale lui Brian”, a declarat avocatul familiei, Steven Bertolino, care a adăugat că nu vor fi făcute ale comentarii momentan, conform Digi 24

La rândul lui, Richard Stafford, avocat al familiei Petito, a transmis că nici părinţii tinerei nu vor face declaraţii. El a adăugat că ei vor da interviuri la momentul potrivit, când vor fi pregătiţi din punct de vedere emoţional. 

Identificarea a fost făcută la câteva ore după ce poliţia din North Port a comunicat că rămăşiţele găsite aparţineau unui om. 

Anchetatorii au descoperit, de asemenea, că îmbrăcămintea corespunde cu ceea ce purta Laundrie în 13 septembrie.

În urmă cu o zi, agentul Michael McPherson, care coordonează operaţiunea, a anunţat că au fost găsite ceea ce par a fi rămăsiţe umane şi bunuri ale lui Brian Laundrie, inclusiv un rucsac, lângă rezervaţia Carlton din North Porth, Florida. Un alt obiect găsit este un caiet aparţinând lui Laundrie, despre care agentul McPherson a spus că este "o persoană de interes în cazul uciderii lui Gabby Petito". 

Potrivit agentului, bunurile şi rămăsiţele au fost găsite într-o zonă care s-a aflat până de curând acoperită de ape. 

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din North Port a declarat că rămăsiţele au fost găsite "la 4-5 kilometri de la intrarea în rezervaţia Carlton sau la distanţă aflată la 45 de minute de mers pe jos" de la intrarea în Myakkahatchee Creek Environmental Park. 

Myakkahatchee Creek Environmental Park se află pe un teren mlaştinos de 80 de hectare. Parcul este localizat lângă Carlton Reserve, o rezervaţie de 10.000 de hectare unde anchetatorii l-au căutat iniţial pe Laundrie. În cadrul operaţiunii, poliţia a folosit bărci şi scafandrii, însă zona a secat recent, după ce vremea s-a îndreptat. 

Avocatul familiei Laundrie, Steve Bertolino, a declarat la CNN că părinţii lui Brian Laundrie, care au venit prima dată în parc după ce s-a redeschis, au ajutat la descoperire. "S-a întâmplat ca ei să dea peste aceste lucruri", a spus avocatul. Locul în care au fost găsite rămăsiţele a fost "chiar zona asupra căreia noi am informat iniţial poliţia", a spus avocatul, făcând referire la o întâlnire cu poliţia care a avut loc pe 17 septembrie. 

Descoperirea vine la 37 de zile după ce Brian Laundrie, logodnicul lui Gabby Petito, ar fi fost văzut ultima dată de părinţii lui.

          

Gabrielle "Gabby" Petito, tânăra călătoare americancă în vârstă de 22 de ani a murit strangulată. Ea a dispărut în timp ce făcea o execursie prin SUA alături de logodnicul ei, iar cadavrul ei a fost descoperit într-o zonă în Parcul Naţional Wyoming.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite