Gabrielle Petito a fost ucisă prin strangulare, iar trupul ei „a stat afară timp de trei sau patru săptămâni” până să fie găsit

0
0
Concluziile medicului legist din Comitatul Teton în cazul lui Gabby Petito vin după examinarea post-mortem iniţială din septembrie Foto Twitter / CBS Evening News
Concluziile medicului legist din Comitatul Teton în cazul lui Gabby Petito vin după examinarea post-mortem iniţială din septembrie Foto Twitter / CBS Evening News

Gabrielle "Gabby" Petito, tânăra călătoare americancă în vârstă de 22 de ani a cărei dispariţie a emoţionat ţara, a murit strangulată, a anunţat, marţi, un medic legist din statul Wyoming. Ea a dispărut în timp ce făcea o execursie prin SUA alături de logodnicul ei, iar cadavrul ei a fost descoperit într-o zonă în Parcul Naţional Wyoming, potrivit BBC.

Brian Laundrie, logondnicul tinerei, a fost declarat persoană de interes în cazul dispariţiei, însă acesta a dispărut la rândul său acum câteva săptămâni şi este căutat de poliţie.

Tânara era moartă deja de câteva săptămâni când i-a fost găsit trupul, în apropierea unui parc naţional pe care cuplul în vizitase, a declarat medicul legist Brent Blue. 

Marţi, medicul legist Brent Blue a declarat într-o conferinţă de presă că trupul lui Gabrielle Petito a fost găsit într-un camping, având urme de strangulare. Potrivit acestuia, trupul "a stat afară timp de trei sau patru săptămâni", până să fie găsit, pe 20 septembrie. Blue nu a putut confirma dacă a fost folosit un obiect pentru uciderea ei. Concluziile medicului legist din Comitatul Teton vin după examinarea post-mortem iniţială din septembrie, când a spus că a fost vorba de omucidere, adică moartea ei a fost provocată de altă persoană.

Dispariţia misterioasă a lui Gabrielle Petito

Gabrielle "Gabby" Petito a renunţat la locul de muncă şi a plecat, în iulie, într-o aventură prin ţară, cu o camionetă, împreună cu prietenul său, Brian Laundrie, în vârstă de 23 de ani, în care şi-au povestit drumeţia în postări idilice pe Instagram.

Autorităţile americane au lansat o vastă operaţiune de căutare a tinerei, în vârstă de 22 de ani, dată dispărută la 11 septembrie, în timpul unei călătorii cu partenerul său.

Părinţii tinerei au comunicat pentru ultima oară cu ea pe când cuplul de afla în Parcul Naţional Grand Teton, în Wyoming, a precizat familia. 

Ulterior s-a aflat că la începutul lunii august poliţia din oraşul Moab a fost chemată să intervină pentru un caz de dispută domestică. Filmarea realizată de poliţişti îi prezintă pe cei doi pe marginea drumului, în maşina lui. Gabby Petito le-a spus atunci poliţiştilor că s-au certat şi că fac asta tot mai des, dar nu au fost depuse plângeri şi poliţia nu a pus pe nimeni sub acuzare. Ce s-a întâmplat mai departe este neclar.

Laundrie s-a întors singur acasă, la North Port, în Florida, cu camioneta în care călătoreau cei doi, şi a refuzat să vorbească cu poliţia sau cu părinţii lui Gabby Petito, apoi a dispărut. Autorităţile au început o operaţiune de căutare. El nu a fost acuzat de vreo infracţiune legată de moartea tinerei, însă FBI a emis un mandat de arestare pe numele lui şi l-a acuzat de folosirea frauduloasă a cardului ei bancar după producerea decesului. Poliţia şi echipele FBI îl caută pe Brian Laundrie în rezervaţia Carlton din Florida, o rezervaţie naturală care se întinde pe mii de hectare în apropierea oraşului său natal North Port. În operaţiunea lansată acum câteva săptămâni sunt folosite drone, vehicule de teren şi câini, însă până acum tânărul nu a fost găsit. 

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite