Telefoanele mobile nu vor mai fi permise la bordul avioanelor cu destinaţia SUA, dacă au bateriile descărcate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telefoanele mobile nu vor mai fi permise la bordul avioanelor cu destinaţia SUA, dacă au bateriile descărcate FOTO Reuters
Telefoanele mobile nu vor mai fi permise la bordul avioanelor cu destinaţia SUA, dacă au bateriile descărcate FOTO Reuters

Autorităţile americane din domeniul securităţii transporturilor au anunţat de curând că nu vor mai permite pasagerilor să ia la bordul avioanelor care pleacă de pe unele aeroporturi cu destinaţia SUA telefoanele mobile sau alte dispozitive electronice care nu sunt încărcate, informează Reuters.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei americane pentru Securitatea Transporturilor (TSA), oficialii de pe aeroporturi le-ar putea solicita pasagerilor să îşi pornească dispozitivele electronice din posesie (telefoane mobile, tablete sau laptopuri), iar în cazul în care acestea nu vor avea bateriile încărcate, vor fi interzise la bordul avioanelor.

„În timpul controlului, ofiţerii au posibilitatea să ceară proprietarilor de dispozitive electronice să îşi pornească aparatele pentru a verifica nivelul de încărcare a bateriei, inclusiv pentru telefoanele mobile. Dacă acestea vor fi descărcate, nu vor fi permise la bordul aeronavelor”, se notează în comunicatul TSA.

Noile măsuri de securitate aprobate de TSA fac parte din eforturile administraţiei de a reduce riscurile asupra unui posibil atentat terorist, după ce în ultima perioadă au fost înregistrare mai multe ameninţări ale grupării al-Qaida.

Oficialii americani au anunţat recent că baza al-Qaida din Yemen plănuieşte să lanseze atacuri asupra mai multor avioane de civili.

Noua măsură de securitate a fost motivată de faptul că aparatele electronice pot fi transformate foarte uşor în dispozitive expozibile.

Autorităţile americane au mai precizat că modelele de telefone mobile precum iPhone sau Galaxy vor fi supuse unor controale suplimentare de securitate, în special pentru zborurile directe din Europa, Orientul Mijlocui şi Africa ce au ca destinaţie SUA.

Printre ţările care au anunţat deja că vor respecta noile cereri de securitate ale Statelor Unite se numără Marea Britanie, Franţa şi Germania, potrivit BBC. Cu toate acestea, nu au fost oferite informaţii cu privire la numărul total de aeroporturi care ar putea fi implicate.


Citeşte şi:

Alerta teroristă din aeroporturile britanice a fost declanşată de un „jihadist cu ochi albaştri”. Cum voia tânărul britanic să aducă jihadul în Londra

Un britanic neidentificat a stat la baza alertei teroriste emise săptămâna trecută de autorităţile britanice, care a dus la sporirea măsurilor de securitate în toate aeroporturile din Marea Britanie. Tânărul se întorsese din Siria, unde luptase alături de terorişti, şi planificase o serie de atacuri în Londra.

Aeroporturile britanice sunt în stare de alertă teroristă. Washingtonul cere consolidarea securităţii în toate aeroporturile din SUA şi din Europa

Autorităţile britanice au declarat stare de alertă noaptea trecută, după ce au interceptat planuri pentru doborârea unui avion. Ameninţarea teroristă este atribuită grupărilor islamiste. Decizia vine în contextul în care SUA au cerut ca aeroporturile americane şi cele din Europa să-şi consolideze imediat măsurile de securitate din cauza temerilor privind un atac terorist.

INFOGRAFIE Al-Qaeda pregăteşte bombe nedetectabile

Marea Britanie şi Statele Unite au întărit măsurile de securitate în aeroporturi,  după ce oficiali americani şi-au exprimat îngrijorarea că membri ai reţelei teroriste Al-Qaeda din Siria şi Yemen fabrică bombe nedetectabile ce ar putea fi plasate în avioane.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite