Aeroporturile britanice sunt în stare de alertă teroristă. Washingtonul cere consolidarea securităţii în toate aeroporturile din SUA şi din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătorii sunt avertizaţi că vor exista întârzieri din cauza sporirii măsurilor de securitate
Călătorii sunt avertizaţi că vor exista întârzieri din cauza sporirii măsurilor de securitate

Autorităţile britanice au declarat stare de alertă noaptea trecută, după ce au interceptat planuri pentru doborârea unui avion. Ameninţarea teroristă este atribuită grupărilor islamiste. Decizia vine în contextul în care SUA au cerut ca aeroporturile americane şi cele din Europa să-şi consolideze imediat măsurile de securitate din cauza temerilor privind un atac terorist.

Călătorii care trec prin aeroporturile britanice au fost avertizaţi cu privire la potenţiale întârzieri, după ce autorităţile au anunţat că înăspresc procesul de securitate şi majorează numărul de ofiţeri de securitate. Aeroporturile au fost plasate în stare de alertă din cauza ameninţării unui atac terorist privind doborârea unui avion. 

Autorităţile au precizat că informaţiile indică grupările islamiste extremiste, iar Departamentul pentru Transport şi cabinetul premierului britanic au emis alerte oficiale în acest sens. 

„Există organizaţii teroriste în jurul lumii care caută să facă rău Marii Britanii, cetăţenilor britanici, oamenilor din întreaga lume, inclusiv aliaţilor noştri din Vest. Trebuie să fim mereu vigilenţi şi să urmărim cum evoluează situaţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului David Cameron. 

Decizia britanicilor vine la doar câteva ore după ce Statele Unite ale Americii au cerut consolidarea măsurilor de securitate la toate aeroporturile din SUA şi la cele din Europa care operează zboruri către SUA, din cauza ameninţării cu atac terorist. 

Se pare că cei vizaţi sunt europenii şi americanii care au luptat sau au călătorit în Siria şi Irak, alături de jihadişti. În Marea Britanie, procesarea călătorilor se face acum cu atenţie sporită la încălţăminte şi dispozitivele electrice. 

[<a href="//storify.com/elenadumitru22/irak-din-nou-in-pragul-r-zboiului" target="_blank">View the story "Irak, din nou în pragul războiului" on Storify</a>]

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite