SUA acuză Rusia că „nu-i pasă“ de foametea din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusiei „nu-i pasă" că lumea suferă de foamete, a denunţat marţi cu virulenţă purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, făcând referire la decizia Moscovei de a-şi suspenda participarea la acordul privind exporturile de cereale ucrainene, relatează AFP.

Rusia este acuzată că nu-i pasă de faptul că lumea suferă de foamete FOTO Shutterstock
Rusia este acuzată că nu-i pasă de faptul că lumea suferă de foamete FOTO Shutterstock

„Orice decizie a Moscovei împotriva acordului este în esenţă un fel de a spune că nu-i pasă. Moscovei nu-i pasă că lumea poate suferi de foamete. Moscovei nu-i pasă că oamenii suferă de foamete", a repetat de mai multe ori Ned Price în faţa jurnaliştilor, denunţând acţiunile Rusiei, care în opinia sa agravează criza alimentară mondială.

El şi-a exprimat îngrijorarea în special în legătură cu creşterea preţurilor la alimente în întreaga lume, deja constatată din cauza incertitudinii din jurul acordului.

Afirmaţiile sale survin în contextul în care Centrul Comun de Coordonare (JCC), însărcinat cu acordul internaţional privind exporturile de cereale ucrainene în Marea Neagră, a anunţat marţi seară suspendarea tuturor deplasărilor de nave de marfă începând de miercuri.

Acest acord, suspendat sâmbătă de Rusia ca ripostă la atacurile care au vizat flota sa din Marea Neagră, a fost semnat la Istanbul la 19 iulie pentru patru luni şi are ca scop prevenirea unei grave crize alimentare, în special în Africa.

El a permis exportul a aproape zece milioane de tone de cereale ucrainene, blocate în porturile Ucrainei de la începutul conflictului la 24 februarie.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite