SUA acordă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii privind amestecul Rusiei în alegeri

0
0
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Statele Unite oferă o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informaţii privind interferenţa Rusiei în alegerile americane.

Departamentul de Stat al SUA a anunţat acordarea acestei recompense pe 28 iulie, precizând că se caută informaţii care să conducă la identificarea sau localizarea oricărei persoane străine care s-a implicat sau se implică cu bună ştiinţă în interferenţa în alegerile din SUA, dar menţionează în mod specific Agenţia de Cercetare pe Internet a Rusiei (IRA), pe omul de afaceri Evgheni Prigojin, care are strânse legături la Kremlin, precum şi entităţile şi asociaţii din Rusia care au legătură cu acesta.

Statele Unite au identificat anterior IRA ca fiind implicată în operaţiuni de interferenţă politică şi electorală şi l-au sancţionat anterior pe Prigojin pentru această interferenţă. Prigojin este un cetăţean rus care a finanţat IRA prin intermediul companiilor pe care le controla.

În afară de Prigojin, Departamentul caută informaţii despre alte câteva persoane care figurează pe lista persoanelor care au lucrat în diferite funcţii şi au supervizat operaţiunile de interferenţă ale IRA care au vizat Statele Unite. Aceştia sunt acuzaţi de conspiraţie în vederea fraudării Statelor Unite prin obstrucţionarea funcţiilor guvernului în scopul de a interveni în procesele electorale din SUA, inclusiv în alegerile prezidenţiale din 2016, a precizat departamentul. Donald Trump a învins-o la limită pe Hillary Clinton în alegerile din 2016 în cadrul unor alegeri care au fost îndelung contestate.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite