Statele Unite condamnă manifestările antisemite de pe aeroportul din Daghestan, Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite au condamnat ferm protestele antisemite care au avut loc la un aeroport din republica rusă Daghestan, marcată de o reacție ostilă față de pasagerii care sosesc din Tel Aviv.

Adrienne Watson FOTO X
Adrienne Watson FOTO X

Într-o declarație transmisă de purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, Adrienne Watson, a fost subliniat faptul că Statele Unite susțin întreaga comunitate evreiască, în fața creșterii globale a antisemitismului.

„Statele Unite condamnă cu fermitate protestele antisemite din Daghestan, Rusia”, a scris Adrienne Watson pe X (fostul Twitter).

„Statele Unite susţin fără echivoc întreaga comunitate evreiască în timp ce asistăm la o creştere globală a antisemitismului”, a adăugat ea.

Forțele de securitate ruse au intervenit pentru a recâștiga controlul asupra aeroportului din Daghestan, care a fost luat cu asalt de o mulțime ostilă Israelului. Această mulțime a intrat în aeroport în căutarea pasagerilor care veneau de la Tel Aviv.

Operațiunile forțelor de securitate au dus la evacuarea cetățenilor care s-au infiltrat fără autorizație în aeroport. Conform agenției de presă TASS, aeroportul din Mahacikala va rămâne închis până pe 6 noiembrie.

Ministerul Sănătății din Daghestan a raportat răniți, însă numărul acestora și circumstanțele în care au fost răniți nu au fost încă precizate.

Evenimentele au avut loc în capitala republicii ruse Daghestan, majoritar musulmană, după aterizarea unui avion din Israel. Avionul, care efectua un zbor de tranzit, a aterizat în Mahacikala și urma să decoleze către Moscova.

Înainte de a pătrunde în terminal, protestatarii au încercat să verifice pașapoartele persoanelor care ieșeau din aeroport pentru a identifica cetățenii israelieni. Manifestanții au afișat pancarte cu mesaje precum „Ucigașii de copii nu își au locul în Daghestan” și au strigat „Allahu Akbar”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite