Stare de urgenţă şi asediu într-un cartier din oraşul american Ferguson, unde un poliţist a omorât un tânăr de culoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile din Missouri au instaurat starea de asediu într-un cartier din oraşul Ferguson FOTO Reuters
Autorităţile din Missouri au instaurat starea de asediu într-un cartier din oraşul Ferguson FOTO Reuters

Guvernatorul statului Missouri (centrul Statelor Unite), Jay Nixon, a anunţat sâmbătă instaurarea stării de urgenţă şi asediu, de la ora locală 05.00 (13.00, ora României), într-un cartier din oraşul Ferguson, teatrul unor revolte după ce un tânăr de culoare a fost ucis de către un poliţist, relatează Mediafax.

”Nu am instaurat stare de urgenţă şi asediu ”pentru a-i determina pe oamenii din Ferguson, din această parte sau din altele să tacă, ci pentru a-i opri pe cei care îneacă vocea poporului prin acţiunile lor”, a declarat guvernatorul statului Missouri, într-o conferinţă de presă.

Confruntări violente între forţele de ordine şi protestatari au avut loc sâmbătă dimineaţa în oraşul american Ferguson, după ce sute de afro-americani au ieşit în stradă în semn de nemulţumire pentru uciderea lui Michael Brown, un adolescent de culoare, într-o acţiune a poliţiei, la începutul săptămânii.

Mai multe magazine au fost jefuite în timpul protestelor, printre unităţile distruse distruse numărându-se şi „Field  Beauty Supply“ şi „Ferguson Market and Liquor“, locul de unde se presupune că tânărul de 18 ani ucis ar fi furat o cutie de trabucuri, cu doar câteva momente înainte de a fi împuşcat de ofiţerul de poliţie Darren Wilson.

Citeşte şi:

Violenţe în SUA, după ce un adolescent de culoare a fost împuşcat mortal de poliţie. FBI a deschis o anchetă

FBI a deschis luni o anchetă în urma uciderii unui tânăr de culoare, împuşcat de către un poliţist, la Ferguson (Missouri), în centrul Statelor Unite, un incident care a avut loc în circumstanţe controversate şi care a provocat revolte şi mobilizarea comunităţii de culoare, relatează AFP.

Barack Obama face apel la calm după împuşcarea mortală a unui adolescent de culoare de către poliţie

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a lansat un apel la calm, îndemnând forţele de ordine să aibă o atitudine reţinută în oraşul Ferguson (statul Missouri), unde un poliţist a împuşcat mortal un adolescent de culoare.

Un alt tânăr de culoare ucis de poliţie. Protestele se extind în SUA

Un tânăr de culoare, prezentat ca suferind de boli mintale, a fost ucis de poliţie la începutul săptămânii la Los Angeles, la scurt timp după moartea unui alt adolescent de culoare la Ferguson, în Missouri (centrul SUA), relatează AFP.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite