Soţia preşedintelui ucrainean Zelenski va fi găzduită la Casa Albă de Jill Biden

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jill Biden şi Olena Zelenska s-au întâlnit prima dată în luna mai FOTO AFP
Jill Biden şi Olena Zelenska s-au întâlnit prima dată în luna mai FOTO AFP

Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, se va întâlni marţi cu Jill Biden, prima doamnă a SUA. Acestea vor discuta în privat  la Casa Albă.

Jill Biden va purta o discuţie privată cu Olena Zelenska. Nu este prima dată când cele două se întâlnesc. Acestea s-au întâlnit pentru prima dată în persoană în luna mai, când Jill Biden a făcut o călătorie surpriză în Ucraina. Atunci, cele două s-au văzut într-un oraş din vestul ţării, aflat în apropiere de Slovacia.

Totodată, prima-doamnă a Ucrainei va rosti, miercuri, un discurs în faţa Congresului SUA, a anunţat biroul preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, scrie Associated Press.

Olena Zelenska a avut luni o întâlnire şi cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, care a asigurat-o pe Zelenska de sprijinul pe care îl va oferi SUA. Blinken a lăudat-o şi pentru munca ei cu civilii care se confruntă cu traume şi alte daune din război.

La începutul războiului, Olena Zelenska a fost în mare parte ferită de apariţiile publice, ascunzându-se împreună cu cei doi copii ai săi de 17 ani şi 9 ani. Ea a devenit o figură publică în ultimele luni, în special după întâlnirea cu Jill Biden.  

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite