Sondaj: ce spun americanii despre deschiderea unei proceduri de impeachment împotriva lui Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de jumătate din americani sunt de acord cu deschiderea unei proceduri de impeachment împotriva preşedintelui lor, republicanul Donald Trump, acuzat că s-a folosit de funcţie pentru a face presiuni asupra deschiderii unei anchete pe numele fiului unui potenţial rival în alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Potrivit unui sondaj comandat de CBS News, 55% dintre americani sunt de acord cu deschiderea unei anchete în Congres în scandalul Ucraina-gate.

Întrebaţi dacă aprobă solicitarea lui Donald Trump către omologul său ucrainean Volodimir Zelenski pentru anchetarea lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte american Joe Biden, 41% dintre respondenţi au considerat-o drept ilegală. În acelaşi timp, 31% au apreciat-o drept neadecvată, dar legale, în timp ce 28% o văd ca fiind legală.

Trebuie demis Trump în cazul Ucraina-gate? 42% dintre americani spun da, în timp ce 36% se opun unei astfel de măsuri. Alţii 22% sunt de părere că este prea devreme pentru a se pronunţa în acest sens.

În ceea ce priveşte suspiciunile de corupţie formulate de Trump faţă de fiul lui Biden, 43% dintre participanţii la sondaj afirmă că merită anchetate, 28% se împotrivesc unei anchete, iar 29% spun că este prea devreme să formuleze o părere în această situaţie.

Sondajul a fost efectuat pe 26 şi 27 septembrie, de YouGov, pe un eşantion de 2.059 de persoane adulte, precizează CBS News.

Donald Trump este acuzat că l-a presat pe Volodimir Zelenski în timpul unei discuţii să favorizeze deschiderea unei anchete de corupţie împotriva lui Hunter Biden în schimbul aprobării unui ajutor militar.

Ameninţând iniţial cu revizuirea acestui ajutor, acordat de Pentagon armatei ucrainene în vederea contracarării ameninţării ruse, Trump a cedat în cele din urmă şi i-a dat undă verde.

În schimb, un avertizor de integritate, membru al CIA, a dezvăluit presiunile exercitate de Trump, iar Congresul a deschis o anchetă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite