Senatoare americană: Washingtonul a livrat mai multe lansatoare de rachete Javelin decât capacitatea Kievului de a le folosi pentru respingerea agresiunii ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Ucraina nu are suficienţi militari pentru a menţine ritmul folosirii lansatoarelor de rachete Javelin furnizate de Statele Unite, susţine senatoarea republicană Lisa Murkowski.

„Din ce am aflat, recruţii ucraineni nu beneficiază de suficient antrenament pentru operarea acestor arme în valoare de 200.000 de dolari bucata”, a declarat senatoarea de Alaska în cadrul unei audieri în Congresul SUA a secretarului Apărării, Lloyd Austin.

Lisa Murkowski afirmă că deţine informaţii în acest sens de la un membru al Congresului.

Respectivul membru al Congresului ar fi fost informat la rândul său de reprezentanţi ai Ministerului ucrainean al Apărării, care ar fi cerut mai multe manuale tehnice de instrucţie pentru folosirea rachetelor Javelin.

Lloyd Austin a precizat că nu i-a fost semnalată o atare problemă în discuţiile purtate până acum cu omologul său ucrainean.

„Dar, desigur, dacă această chestiune va fi menţionată, suntem aici să îi ajutăm”, a declarat el.

În acelaşi timp, Austin a subliniat că rachetele antitanc au fost „cele mai eficiente” arme folosite de ucraineni pentru a se apăra de agresiunea militară rusă.

Potrivit senatorului Roy Blunt, Statele Unite au livrat până acum Ucrainei peste 5.000 de lansatoare de rachete Javelin, ceea ce reprezintă o treime din întregul stoc de arme de acest tip deţinut de armata americană.

La rândul său, Lloyd Austin a dat asigurări acest stoc va fi recompletat până la sfârşitul anului curent.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite