Şeful diplomaţiei americane afirmă că Mahmoud Abbas „s-a angajat” să reformeze Autoritatea Palestiniană

0
Publicat:

  Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat miercuri că preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas „s-a angajat” să reformeze entitatea guvernamentală din Cisiordania ocupată, relatează AFP.

Blinken: „Am vorbit despre importanţa reformării Autorităţii Palestiniene”. FOTO: EPA-EFE
Blinken: „Am vorbit despre importanţa reformării Autorităţii Palestiniene”. FOTO: EPA-EFE

„Nu vreau să vorbesc în numele preşedintelui Abbas, dar cred că ceea ce am reţinut din această întâlnire este că el este hotărât să facă acest lucru şi este foarte pregătit să meargă înainte”, a afirmat şeful diplomaţiei americane după o întâlnire, miercuri, la Ramallah, capitala palestiniană de facto, cu Mahmoud Abbas.Blinken a făcut această declaraţie la Manama, capitala Bahreinului, în cadrul unui turneu regional în Orientul Mijlociu.

În cadrul acestei întâlniri, „am discutat, de asemenea, despre importanţa reformării Autorităţii Palestiniene, a politicii sale şi a guvernării acesteia, astfel încât aceasta să îşi poată asuma în mod eficient responsabilitatea pentru Gaza, şi pentru ca Gaza şi Cisiordania să poată fi reunificate sub o conducere palestiniană”, a spus el, potrivit Agerpres

„Pentru mine este foarte clar că preşedintele Abbas este gata să meargă înainte şi să se angajeze în toate aceste eforturi”, a adăugat secretarul de stat american.

Autoritatea Palestiniană a fost îndepărtată din Fâşia Gaza în 2007 de mişcarea islamistă Hamas, câştigătoare a alegerilor palestiniene cu un an înainte.

Blinken a subliniat, de asemenea, „munca importantă care trebuie depusă pentru a ajuta Gaza să se redreseze, precum şi eforturile pe care ţările din regiune sunt în mod clar pregătite să le desfăşoare”.

Secretarul de stat al SUA a acuzat totodată miercuri Iranul că „susţine” şi „încurajează” din punct de vedere al „tehnologiei, echipamentelor şi informaţiilor” o serie de atacuri în Marea Roşie, unde rebelii houthi din Yemen au revendicat mai multe atacuri asupra unor nave, în solidaritate, susţin ei, cu palestinienii din Gaza.

„Acţiunile houthi care ameninţă comerţul global vor avea consecinţe”, a avertizat Blinken.  

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite