Russia Today: FBI face presiuni asupra companiilor de telecomunicaţii să instaleze un program de supraveghere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FBI vrea ca operatorii de date să implementeze un program numit „port reader”
FBI vrea ca operatorii de date să implementeze un program numit „port reader”

Autorităţile americane fac presiuni asupra companiilor de telecomunicaţii ca să instaleze o tehnologie prin intermediul căruia să culeagă datele utilizatorilor, o strategie care ar extinde acţiunile de supraveghere ale guvernului în zone în care utilizatorii nu ştiu că sunt monitorizaţi, notează Russia Today în ediţia online.

În speranţa de a colecta şi intercepta poze, text şi alte date în timp real, FBI a încercat să convingă companiile din online să instaleze un program nou numit „port reader”, arată un raport CNET. „Port reader” este cunoscut drept „un program de colectare” atât de puternic încât operatorii de date se feresc să-l folosească, a declarat un fost oficial guvernamental.

Programul, „un dispozitiv de interceptare, prin definiţie”, nu a fost încă folosit la scală largă şi este instalat doar dacă o reţea nu are capacitatea tehnologică să direcţioneze informaţiile utilizatorilor în mâinile autorităţilor, mai scrie RT.

„În cazul în care un operator nu poate să respecte un ordin judecătoresc folosind propria sa soluţie tehnică, autorităţile pot oferi asistenţă tehnică pentru ca ordinul judecătoresc să fie pus în aplicare”, se arată într-o declaraţie a FBI.

Deocamdată, nu există companii care să folosească programul.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite