Riscul ca Trump să moară din cauza COVID-19, calculat de un expert australian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Riscul ca preşedintele american Donald Trump să moară din cazua infecţiei cu SARS-CoV-2 a fost calculat de expertul australian privind pandemia de COVID-19. Norman Swan, care ocupă în Australia o funcţie echivalentă cu cea a americanului Anthony Fauci, a arătat că rata mortalităţii pentru persoanele de vârsta lui Trump şi puţin obeze este de 18%.

Potrivit The Guardian, Swan a explicat că, ţinând cont că preşedintele american are 74 de ani, rata mortalităţii la această vârstă este de 5-12%.

Dar, a adăugat expertul australian, obezitatea creşte riscul cu încă 40%, ceea ce înseamnă că posibilitatea decesului este de 7-18%. La ultimul control medical, Trump a depăşit uşor limita de greutate dincolo de care o persoană este considerată obeză.

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi soţia sa, Melania, au COVID-19, a anunţat vineri dimineaţă liderul de la Casa Albă într-un mesaj publicat pe Twitter. Anterior, Trump  confirmase, joi noapte, că unul dintre principalii săi consilieri, Hope Hicks, fusese diagnosticat cu COVID-19 şi că el şi soţia sa Melania urmau să înceapă „procesul de carantinare” în aşteaptarea rezultatelor propriilor teste.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite