Preşedintele SUA, avertisment pentru Moscova: Să nu vă treacă prin cap să avansaţi vreun centimetru pe teritoriul NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto epa efe
foto epa efe

Preşedintele SUA, Joe Biden, a afirmat că americanii nu vor să înceapă un conflict cu Rusia, dar a avertizat conducerea de la Moscova să îi treacă prin cap să avanseze vreun centimetru pe teritoriul NATO.

Joe Biden a ţinut un discurs istoric, sâmbătă, la Varşovia. În aplauzele a mii de persoane, preşedintele american le-a transmis ruşilor să nu "avanseze vreun centimetru pe teritoriul NATO", relatează news.ro. Acesta a subliniat faptul că războiul declanşat în Ucraina este un eşec strategic pentru ruşi.

Preşedintele american a avut şi un mesaj de susţinere pentru ucraineni în care le-a transmis că este alături de ei. 

"Mesajul meu către poporul Ucrainei... suntem alături de voi, punct. Luptele de astăzi de la Kiev, Mariupol şi Harkov sunt cele mai recente bătălii dintr-un lung război. Ungaria în 1956, Polonia în 1956 şi apoi din nou în 1981, Cehoslovacia în 1968 - tancurile sovietice au zdrobit revoltele democratice, dar rezistenţa a continuat până când, în sfârşit, în 1989, Zidul Berlinului şi, toate zidurile dominaţiei sovietice, au căzut şi poporul s-a impus. Bătălia pentru democraţie nu s-a putut încheia şi nu s-a încheiat cu sfârşitul Războiului Rece. În ultimii 30 de ani, forţele autocraţiei au reînviat pe tot globul. Semnele sale distinctive sunt cele cunoscute. Dispreţul pentru statul de drept, dispreţ pentru libertatea democratică, dispreţ pentru adevăr. Astăzi, Rusia a sugrumat democraţia şi a încercat să facă acest lucru în altă parte", a transmis Biden.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite